terlouw en d66 raalte klaar voor verkiezingen

D66 Raalte en hun lijsttrekker zijn klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. In het Dorpshuus Heino hebben de leden van de partij het verkiezingsprogramma goedgekeurd met als titel ‘Democratie en transparantie in Raalte’.

Met de slogan “Nu vooruit…En verder” en dit verkiezingsprogramma heeft D66 Raalte een start gemaakt voor de komende campagne. Er is aandacht voor (uiteraard) onderwijs, economie en werkgelegenheid, maar ook voor kunst en cultuur, duurzaamheid, goed bestuur/ regionale samenwerking, verkeer en infrastructuur. Het programma kent daarnaast ook een financiële paragraaf. Een groep D66 leden heeft intensief aan het programma gewerkt volgens lijstrekker Bert Terlouw. Hij is zeer tevreden en trots op deze groep.

Met de komst van de drie zogenaamde transities in het sociale domein (jeugd-werk-zorg) komen volgens D66 Raalte de grootste veranderingen sinds de tweede wereldoorlog op de gemeente Raalte af. Mede onder invloed van de economische crisis. Dit gaat tijdens de komende raadsperiode onherroepelijk gebeuren en gaat iedereen raken. Wie nu nog denkt dat het allemaal wel overwaait ziet het volgens D66 Raalte niet goed.

D66 landelijk pleit al sinds haar oprichting in 1966 voor een bestuur dat slagvaardig en zo dicht mogelijk bij mensen is georganiseerd. De noodzaak hiervoor blijkt in 2014 groot, omdat de komende veranderingen iedere inwoner als persoon vroeg of laat direct gaan raken.

Zowel inwoners zelf als het gemeentelijk politiek bestuur zullen volgens Terlouw die veranderingen ‘tussen de oren’ moeten zien te krijgen en dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan. Dit vraagt volgens D66 Raalte om een nieuwe manier van denken over bestuur en samenleving en dat is heel verfrissend.

De veranderende rol en verantwoordelijkheden van inwoners en overheid vraagt ook een andere manier van omgaan met elkaar. Niet alleen als het gaat om zorg voor elkaar, maar ook voor eigen leefomgeving. D66 Raalte is het daarmee eens. Het is dan natuurlijk ook vanzelfsprekend dat inwoners van de gemeente in een vroeg stadium serieus worden betrokken bij besluitvorming en openheid gegeven wordt. D66 Raalte is er klaar voor.

De kandidaten, de standpunten en het verkiezingsprogramma zijn te vinden op de website van D66 Raalte; staging2.d66raalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.