tennis vereniging lemele 25 jaar

Tennisvereniging Lemele viert in 2014 haar 25-jarig bestaan. De vereniging is officieel opgericht op 2 februari 1989. Voor de oprichting werd er in 1988 door het Plaatselijk Belang een commissie in het leven geroepen die de haalbaarheid van een tenniscomplex in Lemele moest gaan onderzoeken. Er bleek een grote belangstelling te bestaan en al snel stonden er honderd leden geregistreerd. Na dit officiële startschot kreeg het toenmalige bestuur groen licht om zich verder te gaan verdiepen in de financiering van het complex door middel van diverse acties, aankoop van grond van de familie Bennink en de aanleg van kunstgrasbanen. De twee kunstgrasbanen werden op 17 mei 1991 officieel in gebruik genomen.

De eerste jaren werd een simpele bouwkeet gekocht die als kleedkamer en schuilplek werd gebruikt. In 1994 vond de opening plaats van het huidige clubgebouw waarbij de opening werd verricht door het toenmalige oudste en jongste lid, te weten: mevrouw Marietje van den Berg (70) en Sharina Grefelman (9). De sleutel van het clubhuis werd door onze plaatselijke piloot, Henk Stoevelaar, boven het dorp uitgeworpen maar belandde uiteindelijk op de Lemelerberg. Gelukkig was er nog een reservesleutel voor handen.

Enkele jaren na de oprichting moest er door de overweldigende opgave van leden een ledenstop worden ingevoerd. Het ledenaantal zat toen rond de 200 leden. Momenteel telt de vereniging 140 leden. Er doen zeven teams mee in de KNLTB competitie en de deelname van de leden aan de onderling clubkampioenschappen is groot. Zowel sportief als financieel mag TV Lemele zich een gezonde vereniging noemen.

Het bestuur heeft besloten om de officiële feestelijkheden niet op 2 februari te laten plaatsvinden, maar op zaterdag 14 juni. Diverse commissies zijn momenteel bezig met de voorbereidingen hiervan. Het definitieve programma staat nog in de steigers en zal te zijner tijd bekend worden gemaakt. Op deze avond zal ook de jubileumuitgave worden gepresenteerd. Het officiële gedeelte zal om 19.00 uur aanvangen en vanaf 20.30 uur zal het jubileumfeest losbarsten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.