ten broekeloop waardige afsluiting seizoen

De jeugd kon een keuze maken uit drie loopafstanden, waarbij de 500 meter voor de allerkleinsten meteen de harten van eenieder stal. De korte beentjes, de wild zwaaiende armpjes, de rode koontjes. Wat waren ze trots, de ouders, de opa’s en oma’s.

Meteen hierop aansluitend volgden de runs over 1 en 2,5 km. Ook hier gingen grote groepen lopertjes van start. Esmee Marsman uit Raalte en de Nijverdaller Gert Tijhuis waren hier de sterke winnaars. Vandaag ook weer was de meeste belangstelling voor de 5 kilometerloop: ruim 250 lopers lieten zich wegschieten door de race-director Gerben ten Broeke. Omdat de wind nauwelijks naam mocht hebben, gold het eerste kale deel van de kanaaldijk dit keer niet meteen als scherprechter. De lus naar het Heidepark, de doorsteek over de groene long en de afsluitende kraal in het dorp leverden grote verschillen op aan de finish. Bij het in groten getale opgekomen publiek gingen de handjes voor de laatste groep niet minder op elkaar dan voor de allersnelste atleten.

Ook vandaag lieten Sabine Spreen en Casper van Leeningen zien dat hun doorbraak naar de nationale elite niet lang meer op zich laat wachten. De afsluitende 10 kilometerloop werd een prooi voor Ellis Bebseler en Mark Saathof. Hiermee klom de Nijverdaller op tot de tweede plaats in het eindklassement.

Terugkijkend op de voorbije editie van het Sallands Crosscircuit, staken de lopers hun waardering niet onder stoelen of banken. De opvallende uitgroei tot bijna 7600 lopers, de sfeer tijdens de wedstrijden, de variatie in parkoersen, het hardlopen in zo’n groot en divers looppeloton golden als een ware graadmeter van het succes. Op de vraag van de speaker aan de voorzitter van het Sallands Crosscircuit over mogelijke grenzen van dit circuit, kwam het antwoord: ‘Er is nog zoveel potentie in onze regio dat we echt niet kunnen inschatten waar de grenzen liggen ‘. Terloops merkte hij op dat de alom groeiende populariteit van het hardlopen als ook het organisatiemodel van het circuit ten grondslag liggen aan het enthousiasme van zovelen tijdens de voorbije loopweekends. ‘En we hebben natuurlijk mazzel gehad met de weersomstandigheden’.

Hoe vaak hebben de organisatoren van de TenBroekeloop zaterdagavond ‘Weer online’ niet aan geklikt. Zondagmorgen, met een temperatuur van 7 graden , ging het ook hen voor de wind.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.