Home / archiefcentraal / tekenbureau alferink is verhuisd

tekenbureau alferink is verhuisd

Wie wel eens door de Enkstraat in Raalte komt, kan het niet ontgaan zijn; afgelopen jaar is het witte huis aan het begin van de Enkstraat aardig onder handen genomen. Na een periode waarin de grootste verbouwingen gedaan zijn, heeft Tekenbureau Alferink zich 1 januari gevestigd aan de Enkstraat 20.

Het eerste dat opvalt is dat het huis niet wit is. “De gevel wordt nog weer wit, maar voor de afwerklaag is het momenteel te vochtig” aldus Roy Alferink. “We kunnen dit pas in het voorjaar afmaken, maar we zijn blij dat deze laag erop zit, dit geeft al een heel andere uitstraling.”

Voordat de verhuizing van zijn tekenbureau plaats kon vinden, ging er een hele periode aan vooraf. Het huis, dat is gebouwd in 1872, stond verscholen achter grote bomen en struiken. Volgens Roy het is de kunst om daar doorheen te kijken en de mogelijkheden te onderzoeken. “Er zit veel ruimte in dit huis, er waren alleen veel kleine ruimtes, dat was vroeger gebruikelijk. We hebben veel tijd gestoken in het ontwerpen van het huis, maar het mooiste is dat we gaandeweg nog onderdelen hebben aangepast. Bijvoorbeeld toen we de originele balklaag tegenkwamen tijdens het slopen.”

Roy ziet het proces ook als een waardevolle ervaring voor zijn bedrijf. “Een huis uit 1872 verbouwen vraagt nét wat andere materialen en technieken. Zo wilden we het hele huis isoleren, maar daarvoor kun je niet zomaar conventionele technieken gebruiken, voor 1900 kenden ze zeker nog geen spouwmuur,” aldus Roy.

Ook in 2014 staat er nog het nodige werk te wachten. Naast de gevel wordt bijvoorbeeld over een aantal weken de keuken geplaatst en gaat een begin gemaakt worden met de bovenverdieping waar alleen nog maar een badkamer gerealiseerd is. En alsof dat niet genoeg is, bestaat het tekenbureau 10 jaar. “Ook dat zullen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan,” wordt ons met een grote glimlach verzekerd.

Tekenbureau Alferink

Enkstraat 20

8102 GL Raalte

Tel: 0572-365913

Mob: 06-48423039

E-mail: info@tekenbureau-alferink.nl

Web: www.tekenbureau-alferink.nl / www.woongroepsalland.nl

Lees ook

Vrijheidsconcert ‘Vier je leven, vier je vrijheid’ alsnog in het Hoftheater

RAALTE – Eindelijk kwam het er dan toch van. Afgelopen zaterdag verzorgde Hans Groen samen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.