subtropisch tijenraan verdwijnt

Salland verliest haar subtropische zwemparadijs in 2017. Raalte schrapt het warme zwembad in de plannen voor een nieuw Tijenraan. De eisen waaraan het nieuwe Tijenraan in Raalte volgens het college van B&W moet voldoen, staan vast. Met een nieuwbouwbudget van 14 miljoen euro en een jaarlijks budget van dik 1 miljoen, moet een nieuw zwembad, twee sporthallen en een ontmoetingsplek gebouwd worden. Het Raalter gemeentebestuur wil dat het nieuwe Tijenraan óf op veld 7 van Rohda komt te staan óf tussen de N348 en de Ceintuurbaan in komt.

Het nieuwe Tijenraan moet van het Raalter college van B&W drie zwembaden en twee volledige sporthallen krijgen. Toch moet het allemaal iets soberder: Geen glijbaan, geen whirlpool en geen duikplank.

Als het aan het gemeentebestuur ligt, krijgt Tijenraan een wedstrijdbad, een lesbad en warmwaterbad voor therapiezwemmen. De sportzalen krijgen ook een beste oppepper. Wat heet: Geen sporthal met spelzaal, maar twee volledige sporthallen moeten er komen. Een hal van grofweg 45 meter lang moet de hoofdzaal worden, de tweede zaal mag bijna 30 meter lang. Zo moet het mogelijk worden om een handbalwedstrijd en een volleybalwedstrijd tegelijk te spelen.

De biljartvereniging mag van Raalte ook best weer een onderkomen zoeken in Tijenraan, maar dan niet zo groot als nu. Willen ze groter dan kan dat, maar wel op eigen kosten.

De horeca in het nieuwe Tijenraan komt, als het aan de gemeente ligt, centraal te liggen. Vanuit de ingang kom je in de horeca. Vanuit daar kun je je weg kiezen naar zwembad of sportzalen.

Het gemeentebestuur hoopt volgende maand het pakket van eisen in de gemeenteraad vast te stellen. Daarna kan de trein gaan rollen: Ontwerpen, aanbesteden, bouwen en hopelijk in 2017 in gebruik nemen. Hoewel er officieel nog geen besluit over de bouw is genomen, is er achter de schermen al een heel bouwteam aan het werk dat de handen vol heeft aan de voorbereidingen.

Het oude Tijenraan wordt volgens de huidige plannen helemaal gesloopt nadat het nieuwe Tijenraan is opgeleverd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.