spaar plaatjes van salvora leden bij coop

“De voetbalplaatjes kent iedereen wel”, vertelt Maickel Klauwer, vestigingsmanager van Coop Raalte. “Maar de kleinere clubs worden vaak vergeten. Op deze manier hopen wij Salvora een beetje te kunnen helpen.” De samenwerking tussen de supermarkt en de volleybalvereniging ontstond toen de Coop eind 2012 naar Raalte kwam. “Dat begon een keer met een boodschappenpakket voor de vrijwilligers van de volleybalvereniging. En op een gegeven moment kwam daar ook de rookworstenactie bij, die wij ook ondersteunen. Het is een hele mooie samenwerking die steeds hechter wordt.”

Het idee om een plaatjesactie te beginnen, ontstond bij de Coop. “We bedachten dat het wel leuk zou zijn om een keer met een kleinere vereniging een plaatjesactie te doen.” Met dat idee ging Klauwer naar Peter Maatman, de PR-man van Salvora. Die was direct enthousiast. “Maar toen wisten we nog niet hoeveel werk het zou zijn om dit allemaal voor elkaar te krijgen”, vertelt Maatman terwijl hij de proefdruk van het verzamelalbum laat zien. “Je hebt te maken met portretrecht en meer van dat soort zaken. En natuurlijk kost het ook organisatorisch heel veel tijd, maar met onze enthousiaste vrijwilligers is het gelukt. Uiteindelijk hebben we 241 leden en vrijwilligers op de foto gezet. We zijn heel blij met het resultaat. Want zoveel volleybalvereniging hebben niet zo’n mooie actie.”

Afsmash

“We gaan de actie op zaterdag 11 januari ‘afsmashen’ in De Leeren Lampe, die ook haar medewerker hierin verleent”, vertelt Maatman. “De inloop is vanaf 14.30 uur en om 15.00 uur reiken we het allereerste exemplaar van het album uit aan iemand die de extra aandacht wat ons betreft verdient. Op deze dag krijgen alle aanwezigen die het boek kopen twee setjes van drie plaatjes gratis.

Vanaf maandag 13 januari kan iedereen de plaatjes gaan verzamelen bij de Coop aan de Molenhof in Raalte. “Acht weken lang krijg je bij elke tien euro aan boodschappen een setje van drie plaatjes. De winkel is de komende weken extra aangekleed met Salvora-kleuren. Bovendien wordt er in de winkel een hoek ingericht met extra aanbiedingen. Bij de speciale ‘Salvora-aanbiedingen’ krijg je ook een pakje plaatjes.” Het verzamelalbum, waarin je alle plaatjes kunt plakken, kost 2,50 euro. Hiervan gaat 50 cent naar het Hospice Huis. Een goed doel waar Salvora graag een bijdrage aan wil leveren.

Kader: Spannend, maar trots

“We zijn supertrots op deze actie”, vertelt Maatman. “Het is natuurlijk heel erg spannend en we zijn heel erg benieuwd of het gaat aanslaan. Maar we zijn vooral blij dat we deze actie kunnen houden. Het is een kroon op onze mooie samenwerking met Coop, die klein is begonnen. De kinderen die op de foto zijn gezet, zijn allemaal heel erg enthousiast.” Klauwer: “Al een aantal weken vragen veel klanten of ze geen pakje kaartjes bij de boodschappen krijgen. Dus het is goed dat we volgende week gaan beginnen met de actie.” Tenslotte wil Maatman namens het bestuur iedereen bedanken die heeft meegeholpen met de totstandkoming van dit uniek boek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.