slipjacht haarle classy en spectaculair

Woensdag vond er een slipjacht in en om Haarle plaats. Organisator van de Palthejacht Jan de Jager stuurde ons van de jacht onderstaand verslag in:

In de loop van de ochtend van woensdag 29 januari arriveren de leden van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging met vrachtauto’s en trailers met paarden bij de manege te Haarle. Zij nemen deel aan de Palthejacht samen met een viertal leden van de plaatselijke rijvereniging de Paltheruiters. Het belooft een mooie dag te worden voor een slipjacht. Lekker fris na een nachtvorstje. Droog en niet te veel zon. Ideaal voor het trekken van een goede slip. Een half uur voor de start van de jacht gaan de sliptrekkers op weg. Als alle paarden zijn gezadeld vertrekken de ruiters in hun rode jachttenue in colonne vergezeld door de meute honden naar het kerkplein, alwaar de jacht officieel wordt geopend door wethouder Coes van de gemeente Hellendoorn.

Van daar gaat het onderlangs de Sprengenberg richting Nieuw Heeten. Hier galopperen de paarden achter de meute blaffende honden over de weiden van de es, wat mooie plaatjes oplevert. Na een korte rust gaat de jacht verder over de weiden en bouwlanden van de Eekte richting het Boetelerveld. Onderweg moet over menig sloot en greppel gesprongen worden.

Na het oversteken van de N35 volgt de tweede rust, deze keer met warme drank. Van hier gaat men verder richting de Hellendoornse berg. Onderweg moeten paarden en ruiters een brede sloot doorwaden. Na het water pikken de honden het geurspoor van de slip weer op en in fors tempo begint de terugtocht met een grote boog naar de N35.

Als de ruiters en honden zijn overgestoken beginnen ze aan de laatste run terug richting Haarle. Dit voert ze nogmaals over de Haarlese Es. Nadat de paarden en honden wederom een brede sloot doorwaad hebben, komen ze na ruim 2,5 uur terug bij de manege Haarle. Na paarden en honden verzorgd te hebben, kunnen de ruiters in de warme kantine nagenieten. Mede door de geweldige inzet van de verkeersregelaars, politie Hellendoorn en alle vrijwilligers van de Manege Haarle kunnen terugkijken op een geweldige dag. En nu maar hopen dat de weergoden ons volgend jaar net zo goed gezind zullen zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.