sfeervolle open dag bij de nieuwe veste

De eerste Open Dag in het nieuwe gebouw van De Nieuwe Veste is een feit. Woensdag 29 januari bezochten leerlingen met hun ouders tussen 15.00 – 20.00 uur de nieuwe school om de sfeer te proeven, het gebouw te bekijken en om kennis te maken met de vakken en de docenten. In totaal bezochten bijna 170 groep 8-leerlingen onze school.

Als kleine school garanderen we een goede sfeer waarbij iedereen elkaar kent. En dit was tijdens de Open Dag duidelijk te merken. De school was sfeervol aangekleed, de docenten presenteerden met veel plezier hun vakken en de vele enthousiast helpende leerlingen waren geweldig.

Op de parkeerplaats bij de hoofdingang stond een groot lcd-scherm met daarop vrolijke afbeeldingen van huidige leerlingen. Via de mooi verlichte rode loper betraden leerlingen en ouders de school. En daar waar de bezoekers tijdens de vorige Open Dag de tekeningen van de nieuwbouw konden bekijken, werden ze nu verwelkomt in de nieuwe, ruime hal met de kleurrijke kluisjes. Vanuit de hal volgden ze een routing, aangegeven met rode voetjes. Een gouden greep: leerlingen en ouders vonden het ontzettend leuk en kwamen op deze manier langs alle lokalen. De routing eindigde in de prachtige, door Mooiweer, aangeklede schoolzaal. Hier kon iedereen wat te drinken halen en gezellig napraten over de school. Er draaide een presentatie met foto’s en filmpjes van de Busdag, de Doemiddag, de podiumavond en het gala. Ook konden leerlingen en ouders de promofilm van de school nog een keer bekijken. Het gaf een mooie sfeerimpressie van de school. Dat het gezellig was in de schoolzaal, bleek wel uit het feit dat veel mensen graag nog even bleven zitten.

Vakken ontdekken

Taal, rekenen, geschiedenis, biologie en handvaardigheid kent elke leerling wel van de basisschool. Maar hoe zien deze vakken er op het voortgezet onderwijs uit? Tijdens de Open Dag werd antwoord gegeven op die vraag. Op het talenplein konden leerlingen de methodes van alle talen bekijken. Zo kregen ze een eerste indruk van de manier waarop de talen worden aangeboden op het voortgezet onderwijs. Het was bij Natuur en Techniek ontzettend druk. Het maken van het een lampje en de 3D-printer waren een groot succes! Bij Kunst en Cultuur konden de leerlingen de kwast pakken en een deel van een groot kunstwerk van kleur voorzien. Aan het eind van de avond was het schilderij helemaal ingekleurd en het zag er gaaf uit! Het krijgt vast een mooi plekje in de nieuwe school. Bovenbouwleerlingen demonstreerden bij Natuur & Zorg hoe een koeienhart ontleed moet worden, toch altijd een bezienswaardigheid.

Naast de presentatie van de vakken, werden de bezoekers ook geïnformeerd over hoe de zorg binnen de school geregeld is en wat (t)huiswerkvrij onderwijs inhoudt. Tevens was de ouderraad aanwezig om uit te leggen waar zij zich mee bezig houden. Leerlingen die lid zijn van de activiteitencommissie waren aanwezig om te vertellen over de activiteiten die ze organiseren voor alle leerlingen. Te denken valt aan een dropping, gala en filmavond.

De sfeervolle Open Dag was een groot succes, wat ook bleek uit de vele positieve en enthousiaste reacties die we ontvingen. We kijken met veel plezier terug op deze geslaagde dag, waarbij nogmaals onze dank uitgaat naar alle leerlingen die geweldig geholpen hebben.

Bekijk alle foto’s van de Open Dag op staging2.denieuweveste.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.