Home / archiefcentraal / schaatsen op natuurijs in olst

schaatsen op natuurijs in olst

De allereerste in Nederland zijn ze niet, maar tot de allereersten behoren ze wel. In Olst werd donderdagochtend geschaatst op natuurijs. Een plas water op het terrein van OAF op de Meente in Olst was dichtgevroren. Tja, en als het eenmaal vriest en er ligt een harde korst op het water… Ja, dan begint het in ons land te broeien.

De fotograaf van de foto bij dit artikel, Mark Wolvenne uit Terwolde, houdt het weer altijd nauwlettend in de gaten. Goed nieuws voor de schaatsliefhebbers heeft hij echter niet: Volgens Wolvenne is het dit weekend gedaan met de vorst, dan treedt de dooi weer in. ‘It giet’ voorlopig dus niet ‘oan’.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.