salland omarmt vernieuwde hoftheater

Officiële openingsavond

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats met genodigden, waaronder gemeente, provincie, betrokkenen bij de bouw, sponsoren en collega’s van Overijsselse theaters. De avond begon met een spectaculaire act door Corpus Acrobatics. Aan het eind van deze act kwam een grote sleutel tevoorschijn. Deze werd overhandigd aan wethouder van ruimtelijke Ordening, Wout Wagenmans, die de sleutel op zijn beurt overhandigde aan directeur van het HOFtheater Jos van den Born. Hij stak de sleutel symbolisch in een pilaar met een groot sleutelgat, waarna de serpentines de zaal in werden geschoten. Vervolgens heeft het publiek kunnen genieten van een zeer gevarieerde avond met opera, muziek en streekcabaret.

Vrijwilligers/medewerkersavond

De zaterdagavond, de avond voor vrijwilligers, medewerkers en andere relaties, was minstens zo gevarieerd. Naast de verschillende optredens en de toespraak van Jos van den Born en sprak oud-directeur Herman Albers zijn lof uit over het vernieuwde HOFtheater. Belangrijk moment van de avond was de onthulling van het kunstwerk bij de ingang, aangeboden door de vrijwilligers en medewerkers van het HOFtheater. Het ronde glaskunstwerk symboliseert het ronde theater met al haar medewerkers, vrijwilligers en bezoekers en is gemaakt door kunstenares Ellen Kleine Schaars. Middenin de ronde cirkel van glas staat de volgende tekst:

Mensen, stemmen, klanken, kleuren.

Verwachtingsvol.

Begin nu maar.

Verwondering, bewondering.

Hoffelijk applaus.

Warm. Rond.

Heel dicht bij elkaar

geschreven door vrijwilliger Willem Verdaasdonk.

Tijdens beide avonden werd er vooral veel dank geuit aan de vrijwilligers van het HOFtheater. Zij hebben een enorme inzet getoond tijdens de bouw en afwerking en hebben ongelooflijk veel werk verricht en daarmee veel geld bespaard. Uiteraard werden ook het architectenbureau Archetex, aannemer Jansman, Installatiebedrijf Nijhof/Willemsen, Schildersbedrijf Lenferink en het interieurcollectief Ardesh, Boerhof Nijboer Interieurs, Wagenmans Wonen uitgebreid bedankt. Dankzij de Raalter Kunstkring, lokale kunstenaars en leerlingen van Carmel hebben de tafels in de foyer een heel bijzondere opknapbeurt gekregen.

Open huis

Het open huis was een daverend succes. De vrijwilligers en medewerkers hadden wel verwacht dat het druk zou worden, maar de belangstelling afgelopen zondag was overweldigend te noemen. Tussen 11.00 en 17.00 uur kwamen zo’n 4000 bezoekers het vernieuwde theater bekijken. De lovende woorden van het publiek gonsden door het hele theater. Het hele theater was toegankelijk, zowel voor- en achter de schermen: van de prachtige nieuwe foyer, de vergaderzalen tot de artiestenfoyer, het uitzicht vanaf het podium en het kantoor van directeur Jos van den Born.

De medewerkers en vrijwilligers van HOFinSalland zijn ontzettend blij en dankbaar voor dit prachtige weekend en willen iedereen hartelijk danken. Het moge duidelijk zijn dat het HOFtheater leeft onder de Sallandse bevolking!

Kijk voor meer informatie en foto’s op staging2.hofinsalland.nl.

Harrie Huisman maakte ook foto’s van het open huis. Klik op deze link om ze te bekijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.