rohda raalte met ruime zege winterstop uit

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 4-0 gewonnen van NEC. Het was voor de Raaltenaren de grootste zege van dit seizoen. Ook staat de ploeg nu weer bovenin de gevreesde streep in de Hoofdklasse C.

“We kregen vandaag het vertrouwen, doordat we op de juiste momenten scoorden,” aldus Rohda-trainer Kick Maatman. Eindelijk zat het zijn ploeg eens mee, na de zware eerste seizoenshelft waarin de afwerking regelmatig van een bedenkelijk niveau was. Ook zondagmiddag tegen NEC miste Rohda voor rust weer twee grote kansen. Maatman: “Ik dacht: ‘Nee hè, daar gaan we weer.” Maar het kwam alsnog goed.

In de 35e minuut kon Sportpark Tijenraan voor het eerst juichen. Boy Boeloerditi was het eindstation van een mooi uitgespeelde aanval. Vlak na rust verdubbelde Jordy Bloo de voorsprong, hij schoot een vrije trap ineens in het doel. Rohda Raalte ging vrolijk verder en besliste het duel in de 61e minuut. Een ingestudeerde vrije trap werd binnengekopt door Coen Zwollo. Het slotakkoord was voor Maurice Tepperik, hij tekende in de extra tijd voor de 4-1.

Door deze zege klimt Rohda naar de tiende plek in de Hoofdklasse C. De verschillen zijn erg klein, zo bedraagt de achterstand op de nummer acht Hoogeveen ineens nog maar twee punten. Toch is Maatman voorlopig nog voorzichtig: “Laten we eerst nog maar even naar onderen kijken”. Volgende week liggen er drie punten in het verschiet voor zijn ploeg, dan is SC Joure namelijk de tegenstander. Die ploeg staat met slechts drie punten strak onderaan.

Rechterrijtje Hoofdklasse C:

8. Hoogeveen 14 – 19

9. RKHVV 14 – 18

10. Rohda 14 – 17

11. FVC 14 – 17

12. NEC 14 – 13

13. Longa 14 – 10

14. Joure 14 – 3

Aan het einde van het seizoen degraderen de nummers dertien en veertien rechtstreeks, de nummers elf en twaalf zijn veroordeeld tot de nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.