raalte krijgt meer tijd in zaak haarman

De gemeente Raalte en de oud-wethouder zijn in een rechtszaak verwikkeld. Haarman verkocht zijn boerderij voor uitbreiding van het industrieterrein De Zegge aan de gemeente Raalte. Toen de gemeente zo ver was met het industrieterrein bleek er ineens een enorm stortgat op het land te zitten. Dat had Haarman moeten zeggen, vond de gemeente, en spande een rechtszaak aan om de kosten van sanering op Haarman te verhalen.

Raalte wilde eerst schikken, maar Haarman hield voet bij stuk: hij wist niks van een stortgat, dus waarom zou hij schikken? De rechtbank volgt de uitleg van Haarman. Het feit dat Haarman zijn hele leven op de boerderij heeft gewoond, is nog niet een bewijs dat hij wist van het stortgat, stelt de rechtbank in een tussenvonnis.

De rechter heeft nog geen definitief vonnis geveld. Ze geeft de gemeente kans alsnog getuigen op te roepen die het bewijs kunnen leveren dat Haarman inderdaad van het stortgat af wist. Als de gemeente dat kan aan tonen, zal Haarman alsnog veroordeeld worden voor de extra onkosten die gemeente heeft gehad met reiniging van de grond. Anders gaat hij vrij uit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.