poll drank in de sportkantine afschaffen

Voetbalvereniging Stevo uit Geesteren is gestopt met de verkoop van alcohol op zaterdagen. Aanleiding voor het besluit is dat minderjarigen na het sporten dan niet meer met alcohol in aanraking komen. Minderjarigen mogen sinds het begin van dit jaar geen alcohol meer kopen en nuttigen. Stevo speelt op de wetswijziging in.

Eigenlijk is het ook wel cru: Aan de ene kant hebben we het met zijn allen over meer bewegen en gezonder leven, maar in de kantine gieten we ons na de sport weer vol met drank. De beweging was achteraf dus eigenlijk voor niks.

Aan de andere kant: Verenigingen kunnen de inkomsten uit drankverkoop goed gebruiken, ze spekken de clubkas goed. En als je in de kantine geen pilsje kunt kopen, dan trekken de sporters en toeschouwers na de wedstrijd wel naar het café verderop.

De stelling op onze website deze week is: “Sportkantines moeten alcoholvrij worden”.

Onze vorige stelling ging over goede voornemens. Doe we er nog wel aan? Nou, dat antwoord is kort en krachtig: Nee. Op de stelling ‘Ik bruis van de goede voornemens’ stelde 78 procent van de stemmers er niet aan te doen. Zo’n 22 procent stemde op ‘eens’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.