pec al na twintig minuten klaar met cuijk

De thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal de betere. Al na vier minuten voetballen stond de 1-0 op het scorebord. Het was Bart van Hintum die vanuit een verre vrije trap de bal schitterend in de bovenhoek krulde. Hij had daar wel het nodige geluk bij. De trap, die waarschijnlijk was bedoeld als voorzet, werd namelijk volledig verkeerd ingeschat door Cuijk-doelman Joris van Gerwen.

PEC was sterk en troefde de amateurs op alle fronten af. In de 16e minuut verdubbelden de Zwollenaren de voorsprong. Een indraaiende vrije trap kon niet goed worden weggewerkt door de defensie van Cuijk, waardoor Maikel van der Werff de bal kon binnenschieten.

Nauwelijks drie minuten later gooide Zwolle de wedstrijd al in het slot. Een corner belandde bij de tweede paal. Ryan Thomas schoot de bal ineens op doel, maar daar stond nog een verdediger van Cuijk. Hij kreeg de bal echter ongelukkig tegen zich aan waardoor deze via de rug van de doelman alsnog achter de lijn belandde.

Na de 3-0 ging de storm liggen en kwamen er ook wat kansjes voor de ploeg van ‘Hansie Hansie’. Zo werd een slechte pass op Broerse onderschept en kon de spits op de laatste verdediger van PEC af. Hij liep zich vast maar kon de bal nog wel breed leggen op de aangesloten rechtsbuiten, maar zijn schot mistte kracht. PEC werd voor rust nog gevaarlijk via Thomas en Benson, maar beiden stuitten op de keeper.

Na rust kwamen de bezoekers goed uit de startblokken. PEC daarentegen speelde nonchalant en leek het allemaal wel best te vinden. Na tien minuten was het dan ook Cuijk dat de eerste kans van de tweede helft kreeg. Van Veen haalde goed uit vanaf de rand van de zestien, maar zag zijn inzet door Boer gepareerd worden.

Vier minuten later ging de sluitpost van PEC behoorlijk in de fout na een terugspeelbal. Hij speelde de bal wat slapjes naar de buitenkant, waardoor Prent hem kon oppikken. Boer was uit zijn doel en Prent haalde direct uit. Het scheelde niet eens zo veel, want de bal belandde op het dak van het doel.

De wedstrijd leek eigenlijk een beetje dood te bloeden. PEC speelde veel minder gedreven dan de eerste helft en Cuijk kon niet goed omgaan met de ruimte. In de 60ste minuut was er toch weer reden tot juichen bij de thuisploeg. Ook al was het wederom een doelpunt met een raar randje. Een afstandsschot van Denis Mahmudov werd door Cuijck-speler Schaap van richting veranderd en verdween zo in de rechterhoek, achter doelman Van Gerwen. Mahmudov kreeg de goal wel op zijn naam.

In de 69ste minuut wist Cuijk dan toch de eretreffer te maken. En niet zomaar één. Vanuit een vrije trap net buiten de zestien schoot Kevin van Veen schitterend raak. De bal vloog over de muur, onderkant lat in de goal. De meegereisde Cuijk-aanhang was zo onder de indruk dat het “Kevin in Oranje” over de tribunes klonk.

Het slotakkoord was voor Denis Mahmadov. De kersverse aanwinst van PEC Zwolle zette met een geplaatst afstandsschot de eindstand op 5-1.

PEC zien we door deze overwinning terug in de halve finale. Daar treedt de ploeg van Ron Jans aan tegen AZ, Ajax, Feyenoord, NEC óf FC Utrecht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.