ontmoetingsplek deze zomer open

Jongeren kunnen deze zomer al gebruik maken van hun ontmoetingsplek in Drostenkamp. De gemeente heeft besloten om de ‘JOP’ ondanks het protest van een aantal omwonenden, toch in Drostenkamp neer te zetten. De bouwvergunning wordt naar verwachting over acht weken al verstrekt.

De ontmoetingsplek komt naast het sportveld van het Carmel College te staan. De gemeente moest voor het JOP kiezen uit twee plekken: Naast het CCS-veld of aan de overkant van het water, tussen de N348 en de vijver in (waar de A staat op het kaartje bij dit artikel).

Die keus was volgens wethouder Hiemstra niet heel moeilijk. Om bij ‘A’ te komen moet je per se over wandelpaden. Dat zou dus inhouden dat je met je fiets of scooter niet naar de ontmoetingsplek mocht. Bij het Carmel College mag je wel met je fiets naar de JOP toe. Daarnaast ging de voorkeur van de politie naar de plek bij het sportveld uit.

Een paar bewoners schreven vlak voor het besluit van de gemeente om de JOP in Drostenkamp te plaatsen nog een pittige brief, om zo de bestuurders toch nog op andere gedachten te brengen. Volgens Hiemstra stonden er in die brief geen nieuwe argumenten.

Een aantal omwonenden vreest overlast van de jongeren op die plek. Daarom vroeg de gemeente de omwonenden om afgelopen zomer bij elke vorm van overlast melding te maken. Er kwam welgeteld 1 melding binnen. Dat betrof een container die in het water dreef.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.