ondernemers vestigen zich in de berk

“Het was wel een verrassende situatie toen ik hier voor het eerst kwam.” Bert Liefers, financieel adviseur en eigenaar van Finenzo Hypotheken, moest wel even door de situatie van toen heen kijken waarin hij het oude pand destijds aantrof. “Ik had wel gelijk iets van… Hier wil ik mijn bedrijf vestigen.”

Inmiddels heeft De Berk aan de Burgemeester Kerssemakersstraat in Raalte een flinke renovatie, modernisering en herindeling ondergaan. Het gebouw biedt sinds begin deze maand onderkomen aan zeven bedrijven.

In het gebouw hebben Finenzo Hypotheken en Verzekeringen, Lindenhorst Makelaars en Taxateurs, Van der Werff & Timmerhuis Accountants (tevens gevestigd in Enschede), Secretaressebureau Refer, Hapimag en Falkensteiner Hotels en Residenz hun intrek genomen. Laatstgenoemden zijn in handen van Rob Aa, hij is tevens eigenaar van De Berk. Nadat Aa het pand aankocht, heeft hij het compleet laten renoveren en moderniseren. Binnenkort vestigen zich nog een Bouwkundig Ingenieurs buro en een ICT/website buro.

De bedrijven in De Berk werken allemaal onafhankelijk van elkaar, maar versterken elkaar waar mogelijk. “Ieder heeft natuurlijk zijn eigen zorg, maar de bedrijven zijn niet zomaar bij elkaar gekomen,” stelt Liefers. “Met Lindenhorst Makelaars en Taxateurs had ik al plannen om iets te zoeken.”

Lindenhorst Makelaars en Taxateurs is ontstaan uit een samenwerking van Anja Linthorst (van A Makelaardij en voorheen makelaar bij Simons Makelaars) en Wilco Lindeboom, Uw VBO Makelaar uit Heino. Met in hetzelfde gebouw financieel advies van Finenzo lijkt al een sterke combinatie te ontstaan.

Voor de ondernemers heeft hun intrek in het pand het grote voordeel dat de gezamenlijke receptie altijd bezet is door Secretaressebureau Refer. Voor wie even buiten de deur is, wordt de telefoon waargenomen en ook andere secretariële diensten worden geboden. Secretaressebureau Refer is een dienstverlenende organisatie voor iedereen die gebruik wil maken van een op maat gesneden secretaressedienst en telefonische of boodschap service, vooral voor diegenen die niet de hele dag de telefoon kunnen aannemen of vast personeel willen.

Naast een vast onderkomen aan een zevental bedrijven, biedt De Berk ook enige flexplekken. Dat is erg handig voor bijvoorbeeld accountmanagers die op doorreis zijn of een vaste dag in Raalte hebben. Deze plekken zijn te huur per uur of per dagdeel inclusief ontvangstruimte, presentatieruimte voor meerdere personen en allerhande hulpmiddelen voor communicatie en presentatie. De kantoren zijn volledig ingericht, je hoeft alleen je laptop en telefoon maar mee te nemen. Daarnaast zijn er nog enkele ruimtes beschikbaar voor verhuur. Voor informatie kan men terecht bij het nieuwe makelaarskantoor Lindenhorst welke gevestigd is in het pand.

Helemaal klaar is de verbouwing van het gebouw aan de Burgemeester Kerssemakersstraat overigens nog niet. “Het zijn echt de laatste dingetjes nu,” stelt Liefers. “Het moet er natuurlijk wel ‘af’ uitzien.” Eind januari is volgens de planning alles klaar. Het pand is nu volledig geïsoleerd, het dak is vernieuwd en beter geïsoleerd, de ramen zijn voorzien van kunststof elementen met drie dubbel glas en de muren zijn geïsoleerd. Ook is er LED-verlichting aangebracht waardoor een energiebesparing ontstaat van 60 tot 70%, hierdoor ontstaat een bijna CO² neutraal gebouw dat klaar is voor de toekomst.

Ook komt er bij de inrit van het terrein een groot bord te staan met daarop de namen van de gevestigde bedrijven. Zelfs de Berkenboom op het terrein zal op termijn feestelijk worden verlicht.

Nadat straks het hele pand klaar is, wordt een grote tweedaagse opening gehouden. “We willen een soort van officiële heropening doen. Het is toch een historisch pand voor Raalte. Bij die opening zijn niet alleen onze zakelijke contacten welkom, ook nodigen we familie en buurtbewoners uit,” aldus Liefers. En met die buurtbewoners hopen ze op een goede verstandhouding. “We komen met onze zakelijke activiteiten toch een beetje in de woonwijk. We vinden dat niemand last van ons mag hebben, zo hebben we bijvoorbeeld afgesproken dat we nooit onze auto op straat parkeren. Daarnaast mogen de buurtbewoners in het weekend onze parkeerplaats wel eens gebruiken.

Goed noaberschap is de wens van de eigenaar en van ons allen,” aldus Liefers.

Belangstellenden zijn van harte welkom voor een bezoek en bezichtiging, de koffie staat klaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.