ondernemend raalte grijpt de macht

Raalter ondernemers gaan in 2014 de macht in de gemeente grijpen. Ze gaan niet meer achter de politiek aan. De politiek moet achter Raalte aan. En de partij die dat niet doet, die krijgt een negatief stemadvies aan zijn broek.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van alles in Raalte wat ondernemer is, wonden de verschillende woordvoerders van de verschillende ondernemersverenigingen er geen doekjes om. Nadat wethouder Van Loevezijn van Economische Zaken gezegd had dat gezamenlijkheid essentieel is, pareerde ROV-woordvoerder Hoekman dat met “laten we dan gezamenlijk naar een Raalte gaan zonder betaald parkeren.”

Voorman Haarman van de kring van Raalter werkgevers: “We hebben in Raalte van alle schoolsoorten er een in onze gemeente. Welke gemeente van gelijke omvang kan dat nou zeggen. Maar ik ben niet tevreden. Ik wil dat die scholen gebouwd worden door Raalter bedrijven”, daarmee verwijzend naar het Carmelcollege dat gebouwd wordt door bedrijven die van elders iedere dag busjes vol bouwvakkers over de weg naar Raalte gaan sturen.

Dat is een gevolg van de manier waarop dat soort grote klussen Europees aanbesteed wordt. Gemeenten verschuilen zich er altijd achter dat dat nu eenmaal zo moet. Het is zeer de vraag of dat verhaal wel klopt. Want – wellicht onder druk van de ondernemers – kon wethouder Van Loevezijn melden dat Raalte druk bezig is de regels te veranderen. Commissaris van de Koning Bijleveld lijken de ondernemers aan hun zijde te hebben. Die zij in haar nieuwjaarstoespraak dat regels van de overheid niet leidend maar ondersteunend moeten zijn.

Op 12 februari houden de gezamenlijke Raalter ondernemers een bijeenkomst in de Leeren Lampe, waar ze eisen aan de politieke partijen gaan voorleggen. Daar is geen ruimte voor onderhandelen. De ondernemers noemen hun eisen en gaan kijken welke partij die gaat inwilligen als die na de gemeenteraadsverkiezingen van maart bestuursmacht krijgt.

De ondernemers gaan die avond gewoon met een stemadvies komen. Betaald parkeren in Raalte zal dan een van de strijdpunten worden. Net als voorrang geven aan lokale bedrijven bij klussen van de overheid. ‘Noaberschap’, heet die bijeenkomst in de Leeren Lampe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.