matig kwiek wint bekerfinale van serco 2

Hoewel Kwiek blij mag zijn met de winst van de regionale beker en doorstroomt naar de achtste finale van de landelijke beker, is er weinig reden tot uitbundigheid bij de Raalter handbalsters. De wijze waarop de bekerfinale werd gewonnen, was namelijk op zijn minst matig te noemen. Onnodig balverlies, trage omschakelingen en technische fouten volgden elkaar op. Kwiek-trainer Arthur Langedijk was dan ook niet te spreken over de wedstrijd.

Kwiek begon voortvarend aan de finale. De Raalter formatie kwam snel uit de startblokken en stond binnen een mum van tijd (1 minuut en 40 seconden) al met 0-3 voor. Daarna kwam de klad echter in het spel. Door onnodige fouten en wat slordigheden, liet de Eerste Divisionist de handbalsters van Dalfsen terugkomen tot 2-4.

Dat leek een wake-up call voor Kwiek. Het tempo ging weer omhoog, waardoor de scores elkaar ook vlot opvolgden. Bij een stand van 7-3 liet Raalte te touwtjes echter weer vieren: Sercodak liep weer in, waardoor het verschil terugliep tot twee punten. Een slotoffensief in de eerste helft bracht alsnog een scoreverschil van vijf bij rust: 9-14.

Ook in de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet: Kwiek speelde grillig. Het duurde na de rust zelfs drie minuten voordat Kwiek voor het eerst het doel van Dalfsen wist te vinden. Dat terwijl Dalfsen voordien al 3 gescoord had.

Aemy Visser nam Kwiek vlak voor het einde van de wedstrijd op sleeptrouw: Door vier keer op rij voor haar ploeg te scoren, werd het gat te groot om te dichten voor Dalfsen. Met 27-32 na een uur spelen op het bord, was de missie van regionale bekerwinnaar worden voltooid. Tevredenheid was echter ver te zoeken.

De woorden van Kwiek-trainer Arthur Langedijk logen er dan ook niet om na de wedstrijd. “Nee, ik ben absoluut niet tevreden. We maakten veel technische fouten, we verloren teveel duels en soms leek de motivatie niet in orde. Daarnaast leden we veel onnodig balverlies.”

Langedijk: “In de eerste helft heb ik iedereen laten spelen, maar in de tweede helft heb ik dat niet gedaan. We moesten meer op safe gaan spelen. Als we ons eigen spel hadden laten zien, was het verschil vanavond 20 punten geweest. Met alle respect voor de tegenstander: Kwiek 2 heeft onlangs met 34-15 van dit zelfde team gewonnen.”

Langedijk is echter ook realistisch: Met slecht spel is toch de achtste finale van de landelijke beker gehaald. “En dat was het doel van vanavond.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.