marienheemse tunnelkunst goed voor titel

Mariënheem heeft met het project Kunst in de Tunnel de titel ‘Kern met Pit’ gewonnen. Het levert de initiatiefnemers 2.500 euro op.

De verkiezing Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd die georganiseerd wordt door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Bewonersgroepen met een idee waarmee zij hun buurt binnen een jaar tijd opknappen maken kans op de titel. Zij hebben het afgelopen jaar hulp gekregen en diegene die het project ook daadwerkelijk uitvoert, krijgt 1.000 euro.

In Mariënheem werd de tunnel onder de N35 door, die als sinds 1994 hetzelfde is, opgeknapt. Leerlingen van de Antoniusschool maakten samen met Schildersclub Mariënheem een prachtig kunstwerk. De commissie Buurtwerk (onderdeel van Plaatselijk Belang Mariënheem) heeft het voor elkaar gekregen dat Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeente Raalte de tunnel volledig hebben opgeknapt, zodat het project Kunst in de Tunnel kon worden opgestart.

Onder leiding en inspiratie van de plaatselijke schildersclub hebben kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool, totaal 82 kinderen, aan dit project gewerkt. De tunnel verbeeldt een schip dat op een plaats, door de kinderen gekozen, is aangemeerd. In het schip kijk je door de patrijspoorten naar het land, Egypte. De fraai verlichte poorten bieden nu uitzicht op de zeer kunstig aangebrachte schilderwerken

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.