marienberg 2 0 onderuit tegen koploper

Staar al enkele minuten naar de kop die misschien wel de lading van deze middag dekte.

Want zowel roodzwart als de ‘blauwen’ uut Baalderveld waren na afloop enigszins in haar mening,

de thuisploeg had meer verdiend dan de uiteindelijke 2-0 nederlaag.

Maar je hoort koploper Hardenberg’85 niet klagen, integendeel!

En waarom ook, tuurlijk in het eerste bedrijf hadden ze het geluk aan haar zijde maar een oude voetbalwet dook afgelopen zaterdag de kop op.

Als je zelf de kansen niet benut doet de tegenstander het wel. Nou ja, dat was wel besteed aan koploper Hardenberg’85 die rond de klok van vijven niet eens onverdiend sportpark Westerpark verliet met drie punten.

Als reële Mainbarger kon je alleen jezelf voor de kop slaan. Want wat hebben wij het laten liggen tegen de in mijn ogen nog altijd verrassende lijstaanvoerder.

Tuurlijk, gun ik het Hans Pullen…Tuurlijk gun ik het leider Hamburg, tuurlijk gun ik het voormalig voorzitter v/d Voorst en huidig zeurvitter Snippe met wortels rondom Mainbarg en met hun enkele andere blauwe Hardenbergers…..

Maar toch jeukt het mij op plekken waar de zon niet altijd schijnt….

Want wat als wij ….Wat als wij de eerste beste kans na amper 15 seconden wel hadden verzilverd. Wat als Roy Doek vanaf vijf meter niet op de deklat maar tussen de palen had gemikt, wat als die van richting veranderde vrije trap in het doel was gezeild in plaats van net erover…..

NOGMAALS……DAAR KOOP JE BIJ SIETSE TELMAN GEEN BROOD VOOR, LAAT STAAN KRENTENBOLLEN….POTVERDIKKEMEI…!!!!

Na dik twintig minuten liet Roy Meijerink zien wat de voorwaartsen van Mainbarg verzuimden, namelijk scoren. Sneu was het bovendien dat hier slecht verdedigen van roodzwarte zijde aan vooraf ging. De 0-2, vlak voor rust, was helemaal tenenkrommend.

Notabene op de middenlijn constateerde scheidsrechter Schippers dat doelman Jelle Brinks 15 mm buiten zijn domein de bal in het spel bracht. Vrije trap was zijn vonnis, die via een ongelukkige rebound ook nog eens de tweede Hardenbergse treffer opleverde…Weer was Meijerink scherprechter!

Vooraf had trainer Mark Wagt al moeten puzzelen met zijn opstelling. Je zou denken, 11 stukjes,

een kind van amper 1 jaar kan de was doen…Maar de lijst van afwezigen was langer dan de 11 die de Vriezenvener kon opstellen. Desondanks was in de eerste helft Mariënberg de betere ploeg met

good-old Martijn v/d Hoeven (respect) als absolute aanjager tussen de witte kalklijnen.

Na rust voetbalde Hardenberg’85 het simpel en geroutineerd uit…FF rustig wisselen, FF langer blijven liggen, FF treuzelen bij een corner of vrije trap. Mariënberg kreeg een lesje in effectiviteit en vooral in doeltreffendheid….Iets wat eerder bij Mariënberg ook meer regel dan uitzondering was.

De jonge honden van Wagt gromden wel, nou ja….zachtjes dan….Maar beten nooit.

Wat dat betreft alle complimenten aan trainer Pullen en Hardenberg’85 die ineens dit seizoen alle poppetjes op de juiste plaats heeft staan….Onbewust stonden wij aan de zijlijn naar een goede kopie van onszelf te kijken, echter wel eentje van jaren, jaren terug….Toen alles wat wij aanraakten schijnbaar achteloos veranderde in puur goud.

Tis nie anders, volgend week volle bak in en tegen Sibculo dan maar….!

(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Edwin Hofsink (70. Ruud Woelderink), Roy Kelder, Ruud Buitenhuis, Jaap Hofman, Niek Noeverman, Martijn v/d Hoeven, Bertin Veurink (55. Andre Plaggenmarsch), Roy Doek, Frankie Pullen (55. Patrick Willems), Rolf Hofsink

Man v/d Wedstrijd: Martijn v/d Hoeven (respect)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.