marathonschaatsers goed mee in wedstrijd

Tossa Heessen uit Deventer en Emiel de Groot uit Zwolle zijn als 70ste en 75ste binnengekomen tijdens de marathonwedstrijd op de Weissensee in Oostenrijk. Dit was de eerste wedstrijd in een serie van drie. De andere twee rijders van Marathon schaatsteam Overijssel, Elwin Hulsink uit Lemelerveld en Hannes Schalkwijk uit Raalte, moesten afhaken.

De ploegleider en rijders waren tevreden over de eerste wedstrijddag en hopen dat woensdag tijdens het Open Nederlands kampioenschap en zaterdag tijdens de alternatieve Elfstedentocht de resultaten misschien nog verbeterd kunnen worden.

Tijdens de wedstrijd begonnen de schaatsers van team Overijssel goed vooraan. Na 20 km gereden te hebben kwam Tossa Heessen in een kopgroep terecht. Deze kopgroep bleef niet weg. Hannes Schalkwijk zag na 30 km de kans om in een nieuwe kopgroep te komen. Deze groep had meer dan 200 meter voorsprong. Na 70 km moest Elwin Hulsink opgeven, terwijl de overige rijders door koersten. Hannes Schalkwijk viel vlak voor de finale, waardoor hij ook moest staken. In totaal zijn er 77 rijders geklasseerd van de in totaal meer dan 120 gestarte wedstrijdrijders.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.