leuk natuurweekend op landgoed eerde

Leef je uit in de natuur! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken in de natuur kunnen hun hart ophalen. Het IVN organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten een natuurweekend werken in de natuur op het mooie landgoed Eerde van vrijdag 21 februari t/m zondag 23 februari. We gaan hakhout zagen en andere natuurklussen klaren! Samen werken aan natuur en landschap. Een paar dagen lekker buiten in de natuur aan de slag met een groep enthousiaste mensen! s´Avonds buiten zitten bij een knapperend kampvuur!

Eerde is een levend landgoed in het hart van Overijssel waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Kom hier genieten van de mooie natuur en de karakteristieke boerenerven van het Eerder Achterbroek. Als je ronddwaalt tussen de boerderijen en landerijen van het Eerder Achterbroek ervaar je de rust en schoonheid van een ver verleden. Nergens anders in Nederland is dit oorspronkelijke coulisselandschap van akkers, weilanden, houtwallen, bos en heideveldjes zo goed bewaard gebleven.

Deelnemers overnachten in het Jamboreehuis van Scouting Nederland in Ommen. De grote kampvuurkuil (s´avonds kampvuur!) ligt op om de hoek. Vrijdagmiddag gaan we aan de slag met zagen van hakhout. In dit mooie boerenlandschap valt genoeg te doen. Zaterdag gaan we op de heideveldjes bomen uitsteken/zagen. We werken tot 15.30 uur. Deze natuurarbeid is nodig om de heide nog mooier te maken en de natuurwaarde van dit prachtige gebied verder te vergroten en de oorspronkelijke flora weer een kans te geven! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan het behoud van dit mooie natuurgebied zijn van harte welkom!

Wie alleen wil komen zagen en niet wil overnachten is natuurlijk ook van harte welkom en betaalt niets! De kosten voor dit weekend zijn laag; 2x overnachten incl. 2x ontbijt en 1x avondeten 45 euro. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, kussen en slaapzak etc. Een leuke mix van lekker werken in de natuur en gezelligheid. Het IVN en Natuurmonumenten zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep! Aanmelden en informatie graag via staging2.ivn.nl/zuidkennemerland of bij Marc van Schie 06-22 5757 48 of mail naar ivnzk.natuurwerk@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.