leerlingen maken kennis met de nieuwe veste

Tijdens de Busdag bezochten 81 leerlingen onze school en tijdens de Doemiddag mochten we 53 leerlingen verwelkomen.

Dinsdagochtend vertrokken de bussen om half negen vanaf De Nieuwe Veste om de leerlingen op te halen. In de bus kregen de leerlingen een rugzak met daarin een pen. Gedurende de dag zou deze rugzak zich nog vullen met een etui, een usb, een zelfgemaakt lampje en een cd-hoesje met eigen ontwerp. Aangekomen bij De Nieuwe Veste, werden de klassen voor school op de foto gezet werden. Deze foto kregen ze aan het eind van de dag als herinnering mee naar huis. De leerlingen werden verdeeld in groepjes en gingen onder leiding van een havo 5-leerling de verschillende lessen langs.

Tijdens de Doemiddag kwamen de leerlingen op eigen gelegenheid naar De Nieuwe Veste. Zij werden ook ingedeeld in groepjes en begeleid door havo 5-leerlingen. Zodra de klas compleet was, gingen ze voor de school op de foto, zodat ook deze leerlingen een leuke foto als herinnering meekregen aan het eind van de dag.

Twee dagen van ervaren

Tijdens de Busdag en Doemiddag gaat het om ervaren. Hoe is het op het voorgezet onderwijs én op De Nieuwe Veste? Leerlingen ervoeren dit tijdens Kunst & Cultuur, Sport & Bewegen, Natuur & Zorg, Wiskunde & ICT en Natuur & Techniek. Bij Sport & Bewegen stonden allerlei verschillende spelvormen klaar: zwaaien en schommelen in de touwen, voetballen, badmintonnen en salto’s maken: de leerlingen konden zich goed uitleven in sporthal De Meet.

De geur van appelflappen kwam je al tegemoet bij het opgaan van de trap: bij Natuur & Zorg werd dit heerlijke gerecht bereid. En als de leerlingen nog een CD zonder hoesje hadden, was dit probleem nu ook opgelost. Bij Kunst & Cultuur ontwierpen zij hun eigen CD-hoesje. Deze ging vervolgens in het CD-doosje en mee naar huis. Wiskunde & ICT stond in het teken van kennismaken met het vak wiskunde. In het open leercentrum gingen de leerlingen aan de slag met oefeningen op de computer.

Bij Natuur & Techniek werden de leerlingen zowel creatief als technisch uitgedaagd. Ze gingen hun eigen lampje, met verschillende kleuren, maken. Nieuw dit jaar was het vak Engels. Leerlingen maakten kennis met de Engels sprekende landen en maakten een quiz ter afsluiting. Overal waar je rondliep, zag je enthousiaste leerlingen aan het werk. Het was dan ook een zeer geslaagde dag!

Aan het eind van beide dagen werden de leerlingen ontvangen in de schoolzaal, waar afdelingsdirecteur Tom Versteeg iedereen bedankte voor hun komt en enthousiasme. En natuurlijk nodigde hij iedereen uit voor de open dag op woensdag 29 januari, van 15.00-20.00 uur.

We zien iedereen graag weer op De Nieuwe Veste: dé school met een geweldige sfeer. Bekijk de foto’s van de Busdag en Doemiddag op staging2.denieuweveste.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.