leeren lampe stopt met disco

“We moeten nu omschakelen om de toekomst van De Leeren Lampe veilig te stellen,“ zo zegt exploitant Joop van den Enk; “Het wordt een echt Event-Center in plaats van de traditionele discotheek.”

In 2010 heropende Van den Enk als exploitant de toen enkele jaren lang gesloten geweest zijnde De Leeren Lampe. In de van oudsher bekende Raalter discotheek ontwikkelde hij met zijn staf sinds die tijd een groot aantal nieuwe en succesvolle activiteiten; van ‘Dance Classics’ tot ‘Teenage Party’ en van de ‘Oktoberfeesten’ tot het sportieve ‘Summer Event’ en de ‘Salland Proms’.

De vaste zaterdagse discotheekavonden blijken echter, ondanks alle inzet en PR veel minder bezoekers dan vroeger te trekken. Een probleem dat vrijwel alle (nog geopende) discotheken kennen. Daarbij spelen factoren als de economische crisis, drukbezochte keten, een strenger alcoholbeleid voor jongeren en de groeiende concurrentie van kleine en grote festivals allemaal een rol.

Voor Van den Enk is dat aanleiding om een duidelijk andere, aangepaste koers te varen. Verder zal er in samenwerking met de populaire datingsite ‘Relatieplanet’ enkele keren per jaar een groot feest voor met name singles uit Oost- en Noord-Nederland georganiseerd worden aan de Almelosestraat. Soortgelijke uitgaansavonden en feesten in de Randstad zijn erg succesvol en trekken soms wel 1000 bezoekers of meer. In Raalte rekent Van den Enk op minstens 500 tot 750 Oost-Nederlandse ‘singles’ per avond.

Sterker nog dan afgelopen jaren wil Van den Enk zich zo richten op bestaande en op nieuwe doel- en leeftijdsgroepen. Onder die eerste categorie vallen bijvoorbeeld de succesvolle Teenageparty (voor 12 tot 15 jarigen), onder de tweede categorie de nieuwe, tweemaandelijkse 25Plus avonden met daarbij passende live-muziek. Ook bekende, succesvolle en vaak erg drukbezochte thema- avonden zoals Dance Classics, Teenageparty, ‘De Strijd’, Oktoberfeesten en Salland Proms gaan gewoon door in 2014 en worden soms zelfs uitgebreid.

Carnaval, van oudsher is De Leeren Lampe residentie van CV de Stöppelkaters, zal uiteraard ook weer groots gevierd worden. Dat geldt ook voor bruiloften, jubilea, recepties, lezingen en andere vergaderingen. “En doordat er minder discotheekavonden zijn in het weekeinde, biedt dat zaterdag en zondag voor grote en kleine particuliere en bedrijfsfeesten extra kansen en mogelijkheden. De Leeren Lampe heeft heel verschillende ruimtes beschikbaar, zowel qua sfeer als capaciteit. Denk maar aan het Lampe Café,” zo benadrukt Van den Enk.

Een gevolg van deze aanpassing is wel dat de omvang van de huidige staf van 5,5 naar 2,5 fte daalt. Voor Van den Enk was dat een moeilijke maar onvermijdelijke keuze; “Maar deze koerswijziging is gewoon nodig. Je kunt wel blijven wachten tot het discotheekpubliek ooit weer komt, maar ik schakel zelf liever om nu dat kan. Ik heb zelf een goed gevoel bij deze nieuwe, aangepaste richting waarbij De Leeren Lampe een echt Event Centre wordt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.