kwiek zet zegereeks in eigen huis voort

De handbalsters van Kwiek blijven winnen. Ook de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, tegen Bentelo, werd met 37-30 gewonnen. Arthur Langedijk kon dit weekend niet beschikken over topscorer Aemy Visser, omdat zij nog met vakantie was. De coach van Kwiek was daarom wel enorm benieuwd hoe afhankelijk zijn ploeg zou zijn van haar topschutter.

De wedstrijd ging gedurende de eerste helft gelijk op, waarbij het spel behoorlijk op en neer golfde. Kwiek en Bentelo waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Met een ruststand van 18-15 leek de wedstrijd nog lang niet beslist. In veel thuiswedstrijden is al gebleken dat de tegenstanders Kwiek in de eerste helft nog goed kunnen bijhouden.

Zoals in veel thuiswedstrijden is gebleken gaat na de “theepauze” bij Kwiek de gashendel open. Alsof er een wonderdrankje is geschonken gingen de Raalter dames een paar versnellingen hoger spelen. Zonder Visser bleek Kwiek ook een hecht collectief en heeft de ploeg veel scorend vermogen, verdeeld over veel verschillende speelsters. De hoge score van de avond werd geleid door de jonge Lisa Oosterwijk, die met 9 treffers zeer trefzeker was. Op het moment dat Bentelo Lisa Oosterwijk begon vast te zetten, kregen andere speelsters de ruimte, waarvan de prima spelende Nicole Hemmink en allrounder Marieke Brinkhuis goed van profiteerden. Zij scoorden respectievelijk 6 en 7 keer. Ook wist goalie Lynn Kosterink een aantal strafworpen te stoppen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een monsterscore van 37-30, waarbij beide ploegen het publiek kon laten genieten van veel doelpunten.

Doordat Quintus 2 verloor en DSS won, staat Klink-Nijland Kwiek op de tweede positie op de ranglijst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.