krieghuusbelten mag toch uitbreiden

Krieghuusbelten mag ondanks protest van REKO Raalte toch uitbreiden. Dat heeft de Raad van State woensdag met haar uitspraak bepaald. Krieghuusbelten wil graag groter worden, door richting de Reko-plas uit te breiden. Voor de bouw van 60 nieuwe recreatiewoningen wilde Reko echter een stokje steken.

Reko is er bang voor dat als ze de zandwinning verder groeit, er klachten komen van recreanten van Krieghuisbelten. Nu liggen de winning en het recreatiegebied nog ver uit elkaar, maar als Reko ter plaatse zand blijft winnen en Krieghuusbelten uitbreidt, groeien beide bedrijven naar elkaar toe.

De Raad van State oordeelde dat er een ‘aanvaardbaar akoestisch klimaat kan worden gegarandeerd.’ Met andere woorden: Met dat lawaai zal het wel meevallen. Daarnaast: Bij het zandwinbedrijf mogen volgens in 1999 vastgestelde regels op werkdagen tussen 20.00 uur en 07.00 uur geen activiteiten zijn. Op zaterdag mag er tot uiterlijk 13.00 uur gewerkt worden en op zon- en feestdagen moet de bol er helemaal stil liggen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.