kan raalte de franciscushof redden

De gemeente raakt de kavels aan de straatstenen niet kwijt, waardoor de rentelast flink op de begroting van het grondbedrijf drukt. Bij de geheime vergadering woensdagavond, is mogelijk ook projectontwikkelaar AM aanwezig, die de Franciscushof mag ontwikkelen.

Het is niet uit te sluiten dat de projectontwikkelaar van de Franciscushof af wil. Kavels blijven onverkocht, dus geld valt er niet uit het megaproject te halen. Daarom kan het goed zijn dat AM het project aan de gemeente Raalte terug wil verkopen.

Juist voor nieuwbouwprojecten die niet goed van de grond komen, is de provincie Overijssel beleid aan het maken. De provincie overweegt om Essent-gelden ter beschikking te stellen aan gemeenten die in de knoei komen met de begroting van hun grondbedrijf.

De provincie heeft een aantal jaar geleden dikke bakken geld verdiend met de verkoop van aandelen van Essent. Een deel van het geld dat de verkoop van die aandelen opbracht, wordt nu mogelijk ingezet om grondbedrijven van gemeenten te redden.

Overigens hebben Lokaal Alternatief en 1voorAllen al aangeven niet mee te willen werken aan de besloten vergadering van woensdagavond. Ben Misha en Egbert den Daas boycotten de bijeenkomst om de schijn van ‘achterkamertjespolitiek’ niet te wekken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.