Home / archiefcentraal / jo en truus schoorlemmer goudhaentjes 2013

jo en truus schoorlemmer goudhaentjes 2013

De Schoorlemmers zetten zich na de natuurramp eind 2013 nog harder in voor hun doel. Niet 1, niet 2, maar liefst drie containers werden naar de Filipijnen verscheept. En omdat ze zo betrokken zijn met hun werk, kwamen ze de prijs ook niet zelf in ontvangst nemen: Ze zitten namelijk nu ook op de Filipijnen.

Stichting Hulpgoederen Centrum Filipijnen plaatste na de ramp een oproep op haar website om hun container met hulpgoederen zo snel mogelijk vol te krijgen, zodat deze eerder naar het rampgebied gestuurd kon worden dan in eerste instantie de bedoeling was. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven en zowel de regionale als de landelijke media doken er bovenop. Het gevolg was dat er massaal goederen ingestuurd werden. “We kregen spullen uit het hele land. Van Rotterdam en Maastricht tot aan Waddinxveen. Zelfs uit België werden er goederen opgestuurd. De eerste weken hadden we niet genoeg aan 24 uur per dag. De spullen die we op één dag binnenkregen, konden we onmogelijk nog dezelfde dag verwerken.”

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.