inspiratie voor je carnavalsoutfit nodig

Ben je nog op zoek naar een outfit voor carnaval? Dan moet je op 1 februari in de IJsselhallen in Zwolle zijn. Carnavalswinkel-online.nl en Ria Mengering houden dan namelijk een grote carnavalsbeurs. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur kun je daar op 500 vierkante meter meer inspiratie opdoen dan je lief is. De beurs wordt natuurlijk in carnavaleske sfeer gehouden. Dweilorkesten, diverse optredens, uiteraard worden collecties getoond en last but not least: De Zwolse stadsprins opent de beurs.

“We zijn er al maanden mee bezig,” vertellen Meine Boonstra en Ben van Loo. Het tweetal nam afgelopen jaar carnavalswinkel-online.nl over en timmert sindsdien keihard aan de ‘carnavalsweg’. “Het wordt echt iets unieks. We halen onze winkel en onze opslag helemaal leeg, je kunt je niet voorstellen wat we allemaal gaan doen tijdens de beurs.”

Toen Vera Aa, de grote initiator van carnavalswinkel-online, vorig jaar overleed, werden Boonstra en Van Loo gevraagd om de zaak over te nemen. Daar hoefden ze niet lang over na te denken, de formule sloot perfect aan op de feestwinkel die ze al hadden. Sindsdien neemt het duo een centrale rol in de aanloop naar carnaval in. Hoewel carnavalswinkel-online.nl geen fysieke vestiging in Raalte meer heeft, weet Salland de weg naar de winkel en internetwinkel erg goed te vinden.

“We doen goede zaken met de Stöppelkaters en de Diekschoevers. Sterker nog: In de topdrukte komt iemand van de Diekschoevers ons zelfs helpen!” vertelt Boonstra. En die drukte, nou die is er. “Opmerkelijk is hoeveel groepen hun kleding via de webshop bestellen. Het is voor een vriendengroep vaak lastig om tijdens openingstijden van een winkel iedereen bij elkaar te krijgen. Onze webshop is 24 uur per dag open en dat merken we,” vult Van Loo aan. “Online is gewoon erg makkelijk.”

Maar niet alleen via internet loopt het storm, ook in de winkel zelf neemt de carnavalsdrukte al flink toe. In de Assendorperstraat in Zwolle zitten drie winkels die aan feestkleding en carnavalsartikelen doen. “Met dat aanbod versterken we elkaar enorm, dat merk je echt,” stelt Boonstra. Van Loo begint te lachen: “Vanmorgen kwam hier zelfs een vrouw verkleed binnen; Pruik op en feestkleding aan. Ze vertelde dat ze nog een bijpassende bril nodig had. Dat soort dingen vind ik schitterend.” Ook Boonstra geniet van de aanloop naar carnaval. “Ik vind het prachtig om mensen aan te kleden. Je merkt dat mensen echt bezig zijn met hun outfit, dat vind ik leuk.”

Zo midden in de carnavalsgekte, weten Van Loo en Boonstra natuurlijk als de beste welke outfits er in trek zijn dit jaar. “Venitiaans, Oosters en ‘Ik hou van Holland’ komen heel vaak voorbij.” Heb je zelf nog geen outfit? Of wil je alvast een leuk voorafje op carnaval? Ga dan op 1 februari naar de Carnavalsbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. De beurs duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. Heb je wat leuks gezien? Dan kun je het ter plekke bestellen en heb je het ruim op tijd voor carnaval in huis. Entreegeld wordt tijdens de beurs niet gevraagd, ook voor het parkeren hoef je niet te betalen.

Wil je ook een kijkje nemen in de winkel? Ga dan naar Assendorperstraat 80 en 82 in Zwolle. Eerst op internet kijken? Zie dan staging2.carnavalswinkel-online.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.