inbrekers reden in op politie afzetting

De auto van de woensdagavond aangehouden inbrekers is, voorafgaand aan het ongeval in Nijverdal, bij Haarle ingereden op een politieafzetting op de N35. Door een politieman, die dreigde te worden aangereden door deze auto, is daarbij een schot gelost.

De auto met valse kentekenplaten, waarin waarschijnlijk vijf mannen zaten, reed echter met grote snelheid door richting Nijverdal. Daar kwam de auto, die op de linker weghelft reed, bij de Esstraat, frontaal in botsing met een auto bestuurd door een 55-jarige man uit Raalte. De Raaltenaar liep inwendig letsel op.

De vier aangehouden mannen zijn inwoners van Amsterdam, Zaandam en Almere (23 tot en met 41 jaar). Naar een vijfde man is nog geruime tijd gezocht, echter zonder resultaat. De mannen hadden ingebroken in een bedrijf in Raalte. Na een inbraakalarm gingen zij er met grote snelheid via de N35 vandoor. Onderweg gooiden zij bij Mariënheem spullen uit de auto, die werden buitgemaakt bij de inbraak in Raalte.

In hun auto werd het nodige (inbrekers)gereedschap aangetroffen. De mannen zitten voorlopig in de cel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.