heel broekland trilt onder loopgeweld

De 9de etappe van het Sallands Crosscircuit bezorgde Broekland een ware verstoring van de zondagsrust. Maar liefst 727 hardlopers namen deel aan de 35ste Raalte Plaza J.S.C crossloop in het Raalter kerkdorp. Opnieuw bewijst deze loopinvasie dat hardlopen wekelijks aan populariteit wint.

Speaker Frank Swartjes sprak na afloop in superlatieven. Deze ras-echte Broeklander had dan ook recht van spreken. Onder een stralende zon scoorde de cross opnieuw met een record aantal deelnemers op een uitermate prettig crossparkoers èn met heel veel publiek op het sportpark. Tot drie keer toe sloeg Swartjes de papieren op om toch maar verzekerd te zijn van de grote aantallen lopers op de vier afstanden. De opvallend grote deelname op de beide jeugdafstanden, de grootste bak aan 5 km-lopers èn met bijna 200 lange-afstanders scoorde Broekland als nooit tevoren.

De Neppelenbroek staat bekend als een lastig crossterrein. Vooral als de weergoden kuren hebben, kan het flink zompen. Vanmorgen werden de lopers echt op hun wenken bediend: de bospaden waren prima beloopbaar, het schouwpad ietwat lastiger, de scherpe bochten humaan. Natuurlijk was het in de allereerste chicane dringen geblazen bij de insteek van het bos; alertheid werd gevraagd van de snelle rakkers op de 10 km die de staart van de 5km overlapten. Bij de finish stond een vracht volk om de lopers , van groot naar klein en van de eerste tot en met de laatste, met applaus te onthalen. En meteen voorbij het finishdoek was het er weer, de traditionele Broeklandse chocomelk!

Grote winnaars waren Johan Kats en Irene Kalter op de 10 km-loop. Deze Deventer topatleten zijn trouwe gasten in het Broeklandse. Zowel met de zomerloop als ook met deze cross steken ze hun bewondering voor de dorpslopen niet onder stoelen of banken. Op de middenafstand triomfeerden Seb Wiggemans en de Groningse Marlies Huigen. Hier scoorden Abdulwahid Kaya en Sabine Spreen met hun tweede plekken belangrijke punten voor het totaalklassement. In de jongste categorie waren opnieuw Minke Nijhuis en Thomas Mudde onverslaanbaar. Vooral Mudde maakte indruk met een voorsprong van bijna een minuut op zijn naaste belager en dorpsgenoot Max Sinninghe. Hier achter volgden op vele minuten het uitgerekt peloton van jonkies die – stuk voor stuk- met veel enthousiasme aan de loop deelnamen.

Ook in de overige categorieën neemt het eindklassement van het Salland Crosscircuit steeds vastere vormen aan. Dieper in het klassement zijn de onderlinge wedstrijden nog lang niet gestreden. Voor deze lopers bieden de volgende weekends weer volop kansen. Dan strijkt het peloton neer in achtereen volgens Mariënheem en Lemelerveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.