haen boos op de beleidsmakers

Laat de sportclubs nu het idee hebben dat zij mee mogen denken in alles wat er zich afspeelt rond Tijenraan en sport. Het afgelopen jaar viel de ene na de andere uitnodiging in de mailbox. En wat blijkt? Men doet voorkomen dat de kennis en kunde van de sportclubs meegenomen wordt in besluitvorming. Niets is minder waar.

Want het gaat gewoonweg niet om de sport. Het gaat alleen maar om het geld! Tijenraan tegen de vlakte en er komt een nieuw Tijenraan. En men doet voorkomen alsof er nog een besluit genomen moet worden. Het enige besluit dat er al genomen blijkt te zijn, is dat de tarieven van de nieuwe sporthal met 10% omhoog gaan.

In een eerdere HAEN-editie heb ik mijn ongenoegen al geuit over het feit dat de gemeente oneerlijke concurrentie in stand houdt door verschil in tarievenbeleid te hanteren. De zaalsporten hebben een dekking van 19% en de buitensporten slechts 11%.

Door nu al aan te kondigen dat de zaaltarieven straks weer met 10% omhoog gaan, worden de netto verschillen nog groter. Ook al zouden de buitenaccommodaties ook met 10% omhoog gaan, dan nog worden de verschillen groter.

Ik neem aan dat Hiemstra ooit heeft leren rekenen en dat zijn kornuiten bij het CDA en de handlangers van Gemeentebelangen hem er even op wijzen dat dergelijke kunstjes misschien in het verleden in Deventer konden, maar dat dit in Raalte niet gepikt wordt.

Meneer Hiemstra, wij zijn niet achterlijk in Raalte! Dat u met alle geweld een Sportbedrijf wilt in Raalte, vergelijkbaar met Deventer, is al lang duidelijk. En dat u een groot voorstander bent van een samenwerking tussen beide sportbedrijven is ook al heel helder. Wij in Raalte lezen ook kranten en nieuwssites en lezen hoe bedroevend het gesteld is met de financiën bij Sportbedrijf Deventer.

Gaan de Raalter burgers/sporters straks geld pompen in een zogenaamd efficiënt sportbedrijf Deventer?

Door o.a. met een sober zwembad de mensen naar de Scheg te sturen? Dromen doe je ’s nachts en sprookjes bestaan niet!

Alles wat zich nu afspeelt rond Nieuw Tijenraan heeft nul-komma-nul te maken met sport. Slechts een taakstelling en dat heet dan gewoon “bezuinigen”. Geen enkele vorm van inspraak, maar wel doen alsof.

Ik besef wel degelijk dat je keuzes moet maken voor de toekomst, maar als je de ballen verstand hebt van sport in Raalte moet je dat eerlijk zeggen. Ik denk dat als je de verenigingen serieus neemt er wel degelijk begrip is voor bezuinigingen en meedenken in hoe het beter kan.

Wel horen, maar niet luisteren is de grootste minachting van de burger. Tja, en aangezien hier ook nog een politiek spel bij hoort, zullen CDA en GB onze Gosse wel steunen. En de grootste meeloper is dan Gemeentebelangen! Nog niet zo heel veel jaren geleden meende ene Wim de Hair “Klein Papendal” uitgevonden te hebben. En nu? Je hoort hem en GB niet meer wat sport betekent, alleen maar wat het kost of juist niet mag kosten. Niet mee eens, Wim? Fluit die Hiemstra dan terug? Want er gebeuren nu toch zaken waar jij en je GB zo tegen waren?

Straks verkiezingen? Mogen we dan weer van onze democratie gebruik maken? En mogen onze stemmen daarna weer misbruikt worden? Mogen we dan weer meepraten? Vul zelf maar in. Maar ach, straks weer een wethouder op wachtgeld, want daarvoor hebben wij in Raalte geld genoeg voor. Je kunt er als gemeente ook een sport van maken wie het meeste wachtgeld uitkeert….

Ik denk dat er niets verandert: we mogen stemmen, we mogen praten, maar luisteren is er niet bij.

Maar ja, wie ben ìk?

HAEN

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.