Home / archiefcentraal / haarman met 1 0 voor tegen gemeente

haarman met 1 0 voor tegen gemeente

Haarman verkocht zijn boerderij voor uitbreiding van het industrieterrein De Zegge aan de gemeente Raalte. Toen de gemeente zo ver was met het industrieterrein bleek er ineens een stortgat op het land te zitten met asbest daarin. Dat had Haarman moeten zeggen, vond de gemeente, en spande een rechtzaak aan om de kosten van sanering op Haarman te verhalen.

Raalte wilde eerst schikken, maar Haarman hield voet bij stuk: hij wist niks van een stortgat, dus waarom zou hij schikken? De rechtbank volgt de uitleg van Haarman. Het feit dat Haarman zijn hele leven op de boerderij heeft gewoond, is nog niet een bewijs dat hji wist van het stortgat.

De rechter heeft nog geen definitief vonnis geveld. Ze geeft de gemeente kans alsnog getuigen op te roepen die het bewijs kunnen leveren dat Haarman inderdaad van het stortgat af wist. Als de gemeente dat kan aan tonen, zal Haarman alsnog veroordeeld worden voor de extra onkosten die gemeente heeft gehad met reiniging van de grond. Anders gaat hij vrij uit.

De getuigenzaak dient 29 januari.

Lees ook

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.