gerlant zielman gaat de politiek in

“Ik kan wel in de kroeg gaan zitten schelden, maar daarmee kom je geen stap verder.” Gerlant Zielman uit Laag Zuthem wil een bijdrage gaan leveren aan bestuurlijk Raalte. Hij stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij komt op plek 2 van de kieslijst van 1voorAllen, de partij van gemeenteraadslid Ben Misha.

Zielman, 42 jaar, boerenzoon, voormalig loonwerker en tot voor kort bestuurlijk actief voor Plaatselijk Belang Laag Zuthem, heeft lang nagedacht of hij zich wel verkiesbaar moest stellen. Uit onvrede over de politiek ging hij zich een jaar of anderhalf terug echt in de politiek verdiepen. “Als ik ’s morgens de krant open sla, dan wind ik me vaak op. Tegen mijn kinderen zeg ik altijd bij onvrede: Doe er wat mee. Nou, dat moet ik nu zelf ook doen.”

Onvrede, dat viert momenteel hoogtij bij Zielman. “In Raalte gooien ze alles onder de geheimhouding. Begrijp goed, ik val niemand persoonlijk af. Ze doen hun werk met hart en ziel maar ze zijn in een vicieuze cirkel beland. Dan kan ik wel in de kroeg gaan zitten schelden, maar daarmee kom je geen stap verder. Ook kan ik wel duizend brieven gaan schrijven, maar daar verander je uiteindelijk niks mee.”

Zielman: “Ik wil gewoon iets doen, daarom heb ik me beschikbaar gesteld, ik ga mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg. Ik zeg niet dat ik alles goed zal doen, maar ben wel altijd voor rede vatbaar.”

Zielman was tot vorig weekend bestuurslid van Plaatselijk Belang Laag Zuthem. “Als PB’er mag ik sommige dingen niet zeggen. Daarom heb ik vorige week zondag een mail gestuurd aan Plaatselijk Belang om te vertellen dat ik ermee stopte. Het valt nou eenmaal niet goed te combineren.”

Zielman heeft vooralsnog geen specifieke speerpunten waarop hij zich in zijn politieke carrière wil richten. “Ik wil voor Raalte wat betekenen, ik wil voor iedereen wat betekenen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.