Home / archiefcentraal / geld uit wijhe naar mpongwe

geld uit wijhe naar mpongwe

Het personeel van Jansen Venneboer heeft 500 euro bij elkaar gespaard voor de stichting “Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst”. Er gekozen voor de stichting, omdat ze werk doen voor weeskinderen en kansarmen in het district Mpongwe in Zambia. Het geld komt van de traktatieregeling van het personeel. Een deel van het salaris wordt ingehouden voor een maandelijkse traktatie. Wat er overblijft van het geld wordt door het personeel aan een goed doel geschonken.

De stichting is op dit moment bezig met het opzetten van een technische school. Nu is er in het district, dat zo groot is als onze provincie Brabant, geen mogelijkheid voor praktijkonderwijs. Aangezien alle leerlingen naar school moeten lopen, komt er een internaat bij. Aan dit project zal de bijdrage van Jansen Venneboer besteed worden.

Lees ook

Vroeger in Salland: een nieuw gemeentehuis

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.