Home / archiefcentraal / gebben wil duitsers bij dodenherdenking

gebben wil duitsers bij dodenherdenking

Jean Paul Gebben, van 2004 tot 2007 wethouder in Raalte, heeft maandag in Renkum (waar hij tegenwoordig burgemeester is) gepleit om Duitsers bij de dodenherdenking toe te laten. Eerder deed hij in september al vergelijkbare uitspraken. Nu deed hij zijn uitspraken in zijn Nieuwjaarstoespraak.

Volgens Gebben hebben de geallieerden die in 1944 in de regio Arnhem vochten ook de aanzet gegeven tot de bevrijding van Duitsland van de naziterreur. Het Duitsland van nu is een ander Duitsland, stelt Gebben.

De burgemeester van Renkum citeerde Martin Luther King: „Vergeven is niet iets wat je één keer doet, het is een levenshouding. De enige manier waarop kinderen kunnen leren wat vergeven is, is als zij ons, hun ouders, anderen en onszelf zien vergeven.”

 

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.