erg blij met besluit breedbandinternet

Het besluit van de provincie om ook in het buitengebied breedbandinternet aan te leggen, leidt tot positieve reacties van ondernemers en actiegroepen. Werkgroep Salland Breed, dat al lang strijd voor breedband in het buitengebied, is verrukt met het besluit. Bij camping Krieghuisbelten, waar de wens voor snel internet al lang bestaat, heerst blijdschap.

“Wij zijn vanzelfsprekend erg blij met het genomen besluit van de provincie Overijssel betreffende het verglazen van het buitengebied. Snel internet is tegenwoordig niet meer weg te denken in onze maatschappij,” stelt Ted Westenenk van Krieghuisbelten. “Onze gasten vragen er eigenlijk niet meer om, maar vinden het niet meer dan vanzelfsprekend dat ze kunnen beschikken over internet op hun vakantieadres. Kinderen komen bij ons aan de balie om internet op hun tablet of smartphone te activeren, terwijl ze een paar jaar geleden aan de balie kwamen om hun bal of fietsband op te pompen.”

Tot de aanleg van het breedbandnetwerk is het voor Krieghuisbelten nog wel even behelpen. Wat hen betreft kan de aanleg niet snel genoeg beginnen. “Wij bieden sinds 2008 internet aan op ons park. Het eerste jaar hadden wij de beschikking over een aanvoer van 1 ADSL-lijn met een capaciteit van 4 Mb. In de loop van het seizoen was de vraag groter dan wij konden leveren en hebben wij de capaciteit verdubbeld,” stelt Westenenk. “Met ingang van seizoen 2009 hadden we dus de beschikking over 8 Mb voor het gehele park. In 2010 ging het weer mis doordat onze aanvoer tekort schoot. We hebben voor seizoen 2011 de capaciteit uit kunnen breiden naar het maximaal haalbare op ons adres. Dit waren 4 businesslijnen van maximaal 5 Mb. In totaal dus 20 Mb voor het hele park. In 2012 bleek dat dit al niet meer genoeg te zijn. Een gemiddeld gezin beschikt tegenwoordig al over minimaal 1 smartphone en een tablet. En dan is 20 Mb niet meer voldoende.”

Westenenk: “Nu het buitengebied de beschikking gaat krijgen over glasvezel is voor onze concurrentiepositie erg belangrijk. Snel internet is een eerste levensbehoefte van ons geworden.”

Ook werkgroep Salland Breed is blij met het besluit: “Als vrijwilligersorganisatie hebben we veel tijd en energie gestoken om samen met de provinciale werkgroep ons doel te bereiken. Ons doel is: Realisatie van snel internet in het buitengebied van Salland. Het betreft hier 8100 particuliere aansluitingen en een aantal bedrijfsterreinen. Door dit besluit zijn we er nog niet, maar hebben wel weer een stap gemaakt in de goede richting.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.