duel tegen ajax 20 minuten te lang voor gae

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag 0-1 verloren van Ajax. Ajax kwam laat in de wedstrijd, in 74ste minuut, op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Hoewel de eerste helft Ajax absoluut de betere ploeg was, lukte het de ploeg van Foeke Booy in de tweede helft erg goed om het spel van de Amsterdammers te ontregelen.

Met veel lange ballen sloeg de paniek in de Amsterdamse defensie toe. Een keer stond Marnix Kolder zelfs oog in oog met de doelman van Ajax, maar kon net niet bij de bal. Gevaarlijker dan dat zou de thuisploeg overigens niet worden.

Ajax had in het begin van de wedstrijd twee grote kansen, maar Sigthórsson en De Sa verzuimden te scoren. Daarna werd de wedstrijd meer open, hoewel de ploeg van De Boer de overhand hield. Toch kreeg ook Eagles een paar kansjes.

Na de thee raakte De Sa met een compleet mislukte voorzet de paal. Bijna verraste hij doelman Eloy Room met zijn bal. Dat was overigens ook de laatste actie van De Sa, want daarna bracht De Boer Fischer en Schöne in het veld. Laatstgenoemde scoorde een kwartier voor tijd uit de rebound van een vrije trap. Hij schoot keihard in.

Hoewel Eagles daarna nog probeerde om wat terug te doen, bleek Ajax de defensie iets te goed op orde te hebben. De stand bleef 0-1.

Door de nederlaag van Eagles wordt het gat met de ploegen onderaan de ranglijst wel een stuk kleiner. Door de winst van Cambuur en het gelijkspel van NEC, heeft de nummer laatst van de ranglijst nu 19 punten. Eagles staat twaalfde met 23 punten.

Door de nederlaag is de ploeg van Booy op de ranglijst ook weer ingehaald door rivaal PEC Zwolle. Zwolle won zaterdag met 1-2 van NAC. Het verschil tussen Zwolle en Eagles is nu twee punten en drie posities.

Volgende week zondag gaat Eagles op visite in Nijmegen bij NEC. Een allerbelangrijkst duel voor de Deventenaren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.