drukke nacht voor politie en brandweer

Tweet van een wijkagent: “Gezien het aantal collega’s en verdachten was het een onrustig begin van 2014.”En een tweet van @TrainsofHolland: “In Heino is een jongen in elkaar geslagen […] omdat hij even wilde passeren. Met spoed naar ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Bosschages, daar was de dronken jeugd deze jaarwisseling gek op. Heggen moesten het ontgelden. Maar ook containers en vrijstaande schuurtjes bleken goed te willen branden.

Aan de Kampfstraat in Lemelerveld waren ze nog laat aan het oliebollen bakken. De vlam sloeg daar rond 18.00 uur in de pan. De brandweer had de brand snel onder controle.

Aan de Twickel in Raalte ging in de middag een heg in de fik. Later op de avond moest de brandweer daar nog eens naar toe: weer een buitenbrand. De brandweer is ook even wezen kijken naar een vermoedelijke brand aan de Veerweg in Olst. En ook aan de Bentinckstraat moest de brandweer er met toeters en bellen aan te pas komen om wat hegwerk te redden.

De wijkagent van Olst-Wijhe wil weten (via twitter): “Wie was dader of getuige van de vernielde fiets bij de boni afgelopen nacht.”

De nieuwjaarsborrel in de Leeren Lampe, ooit in het leven geroepen als tegenhanger van de samenscholingen in het centrum van Raalte waar inmiddels een vuurwerkverbod geldt – werd vooral bezocht door 18- jongeren. Er was ook een zaal voor 25+, de meeste mensen daar hadden die leeftijd wel dubbel op hun conto staan. Alles met elkaar was het er machtig gezellig.

In ‘het circuit’ wordt gezegd dat het wel eens de laatste discoavond in Leeren Lampe geweest zou kunnen zijn, mede door het ophogen van de alcoholgrens naar 18 jaar. Joop van den Enk ontkracht die geruchten met klem. Wel komt hij na 5 januari met het concept volgens welke hij de Leeren Lampe in 2014 wil neerzetten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.