Home / archiefcentraal / druk weekend voor cyclocrossers

druk weekend voor cyclocrossers

De cyclocrossers van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld hebben afgelopen weekend meegedaan aan een tweetal nationale veldritten. Op zaterdag reisden de heren af naar Sint Michielsgestel en op zondag werd in Bakel gereden.

In Sint Michielsgestel had de organisatie een afwisselende omloop uitgezet welke bestond uit een gedeelte draai-en-keerwerk in het bos en een gedeelte in een weiland met vele snel op elkaar volgende bochten. Bij de Amateurs reed Jeroen Wessel naar een 5e plek en kwam gastrijder Arno Winters op plaats 21 binnen.

Jordy en Niels Luisman vertrokken beide goed bij de Elite heren. Jordy maakte tot ongeveer half koers deel uit van een kopgroep en finishte later op een 5e plaats. Niels reed kort hierachter ook een sterke wedstrijd en passeerde de eindstreep als 11e. Raymond van de Kruisweg reed naar een 20e plaats. Zijn broertje Dennis van de Kruisweg finishte in de juniorenwedstrijd als 24e.

Daags na de cross in Sint Michielsgestel was Bakel het strijdtoneel. Op een technische omloop met vele korte klimmetjes finishte Jeroen Wessel bij de Amateurs op een 6e plaats. Arno Winters kwam rond plaats twintig binnen.

Bij de Elite heren startte Jordy snel. Helaas moest hij na een aantal ronden wegens lichamelijke problemen de wedstrijd voortijdig verlaten. Niels Luisman reed een constante race en finishte in het sterkte deelnemersveld op plaats 21.

Lyan Rensen en Mats Lammertink namen op zondag in Raalte deel aan de regionale GOW veldrit. Lyan reed bij de dames naar de overwinning en Mats Lammertink reed om gezondheidsredenen de wedstrijd niet uit.

Volgende week zaterdag en zondag wordt voor alle licentiecategorieën het Nederlands Kampioenschap veldrijden verreden in Gasselte/Gieten. Bijna het voltallige team zal hier aan het vertrek staan. Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.