den daas boycot geheime raadsvergadering

Egbert den Daas van Lokaal Alternatief boycot een geheime vergadering die woensdagavond over de Franciscushof gehouden wordt door het gemeentebestuur van Raalte.

“Lokaal Alternatief is voor transparant bestuur en tegen achterkamertjespolitiek waarin ingrijpende beslissingen voorgekookt worden,” schrijft Lokaal Alternatief aan het college van B&W. “Ik boycot dan ook de vertrouwelijke bijeenkomst op woensdag 15 januari om 20.30 uur over de Franciscushof, die onder het mom van een technisch beraad gehouden wordt. Ik vind dit eufemisme creatief gevonden maar genoemde bijeenkomst is en blijft een besloten vergadering.”

“Openbaar bestuur moet volledig transparant zijn. Geheimhouding dient in een democratie dan ook uitzondering te zijn. Volgens mij wordt er in Raalte te snel het stempel vertrouwelijk op zaken gelegd. Ik noem de asbestkwestie. Hiertegen heb ik mij van meet af aan, helaas tevergeefs, verzet. Ook nu is er volgens mij sprake van het nodeloos opleggen van geheimhouding,” stelt Den Daas.

“Ik zie niet nut en noodzaak van het bespreken van het genoemde onderwerp in beslotenheid. Volgens mij kan het college gewoon met voorstellen komen die in de openbaarheid in een reguliere raadspleinsessie en raadsvergadering besproken kunnen worden en waarin in de openbaarheid een beslissing over genomen kan worden,” besluit Den Daas.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.