de geflipte flierefluiter zet boel op de kop

Afgelopen zaterdag werd voor de eerste keer de klucht ‘de geflipte flierefluiter’ opgevoerd door toneelvereniging Tot Nut en Vermaak uit Vilsteren. Maandenlang is er weer met veel enthousiasme gerepeteerd om het stuk zo goed mogelijk op de planken te zetten. Dit is zeker gelukt. Het publiek in de volle zaal was zeer enthousiast. In een razende vaart buitelden de verschillende gebeurtenissen achter en over elkaar! Al heel snel werd duidelijk dat Opa Teun Brandsma zich niet helemaal gerespecteerd voelde door zijn familieleden in huis. Daar wilde hij dan ook verandering in aanbrengen. De verschillende personages voorzien van passende grime, pruiken en kleding, om de rol nog beter neer te kunnen zetten, bleven tot het einde boeien. De grote en ook wel enigszins geheimzinnige kast in de woonkamer speelde gedurende de hele klucht een belangrijke rol.

Tijdens de grote pauze was er een verloting. Dit was zoals ieder jaar weer een groot succes. Deze verloting werd mede mogelijk gemaakt door zowel ondernemingen uit het dorp, maar ook door ondernemingen in de nabije omgeving.

Tijdens het dankwoord aan het einde van de avond werd souffleuse Rina Veltmaat in het bijzonder in het zonnetje gezet. Rina is 50 lid van de toneelvereniging. Ze begon als speelster, maar is inmiddels al jaren souffleuse. Door middel van een uitbundig applaus en een mooie bos bloemen werd ze bedankt voor haar jarenlang trouwe inzet voor de verenging. Ze was zichtbaar ontroerd.

Heeft u de uitvoering van afgelopen zaterdag gemist? De toneelvereniging komt dit jaar nog twee keer op de planken met deze klucht, en wel op vrijdag 31 januari en zondag 2 februari (in tegenstelling tot wat eerder aangegeven werd!!). De aanvang van de voorstellingen is om 20.00 uur in het parochiehuis naast de Katholieke kerk in Vilsteren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.