d66 doet mee aan verkiezingen olst wijhe

D66 doet op 19 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Olst-Wijhe. Volgens de partij kan de gemeente wel een flinke scheut vernieuwing gebruiken. D66 zet sterk in op de vitaliteit van de dorpen en de kernen. Maartje Lof uit Den Nul is de D66-lijsttrekker. Zij heeft veel vertrouwen in een goede uitslag: “Twee à drie zetels is zeker mogelijk.”

Het gezegde luidt: wat goed is komt snel. Dat gaat zeker op voor D66 Olst-Wijhe. Ruim een half jaar geleden opgericht door een groepje enthousiaste Olst- en Wijhenaren en in maart al meedoen aan de verkiezingen. “We hebben dan ook hard gewerkt”, vertelt de kersverse lijsttrekker Maartje Lof. “En veel steun gekregen van mensen die met ons hebben meegedacht en meegewerkt. Daarom kunnen we nu met een goede kandidatenlijst en een helder programma de verkiezingen ingaan.”

De kandidatenlijst van D66 Olst-Wijhe ziet er als volgt uit:

1. Maartje Lof (Den Nul)

2. Rimmert Brandsma (Olst)

3. Hans Olthof (Olst)

4. Rosalie Bosman (Olst)

5. Littie Diederen (Hengforden)

6. Ali Voskuil (Wijhe)

7. Frank Minke (Wijhe)

Volgens D66 is het belangrijk dat dorpen en kernen vitaal blijven. Dat betekent onder andere dat voorzieningen op cultureel, sportief en sociaal-maatschappelijk terrein op peil moeten blijven. Lof: “We willen niet dat Olst-Wijhe een slaapgemeente wordt waarbij je voor allerlei voorzieningen naar Zwolle of Deventer moet reizen. Het is heel belangrijk dat er een school in de buurt is en dat je toegang hebt tot bibliotheek en zwembad.”

Ook duurzaamheid speelt een grote rol in het verkiezingsprogramma. Lof: “Olst-Wijhe is een groene gemeente en we richten onze ambitie dan ook op duurzaamheid. De gemeente zelf is een belangrijke aanjager op dit gebied. Veel zaken op gemeenteniveau kunnen wat ons betreft een stuk groener en duurzamer worden aangepakt.” Onderliggende thema’s in het D66-programma zijn vernieuwing, innovatie en democratisering. Logisch volgens Lof, want “er komt de komende tijd veel op de gemeente af. Dat betekent dat de gemeente open moet staan voor initiatieven uit de samenleving, maar ook moet zorgen voor een goede en democratische controle op de besluitvorming. Ik hoop dat we met onze aanpak veel kiezers kunnen binden. Twee à drie zetels is zeker mogelijk.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.