cursus leren hardlopen bij vital

Vital Centre start ook dit jaar met de bijzondere cursus voor iedereen die nu nog niet kan, durft of wil hardlopen. Voor de echte beginners dus zeer laagdrempelig. “De deelnemers moeten plezier gaan beleven in het (hard)lopen,” aldus Wilfried Leferink, een van de 4 KNAU gecertificeerde looptrainers die deze clinic gaan geven.

In de 14 weken durende loopclinic wordt de deelnemers niet alleen het hardlopen bijgebracht, maar er wordt ook aandacht besteed aan loophouding en looptechnieken. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven over voeding, blessurepreventie, mentale training, kleding en schoeisel en worden er loop-analyses op beeld gemaakt. Alle lopers ontvangen wekelijks het te volgen trainingschema. Intersport Schutte en FysioFits maken naast Vital Centre deel uit van het begeleidingsteam.

Na deze cursus te hebben gevolgd zit de 5km er hardlopend (mogelijk) in, maar dat is niet het aller belangrijkste. Op 16 mei organiseert de Stichting Duursport Raalte samen met onder meer Vital Centre het jaarlijks loopfestijn van Raalte. Iedere deelnemer die deelneemt aan de clinic ontvangt een gratis startbewijs voor (mogelijk) de 5km.

De 14-weekse cursus start op vrijdagochtend 7 februari om 10.00 uur. Je kunt ook op zondag 9 februari meedoen, dan is de aanvang 09.15 uur met vertrek vanaf Vital Centre in Raalte.

Aanmelden kan tot 5 februari via de link http://mijninschrijving.nl/subscribers/wizard/division/122 of aan de balie van Vital Centre Raalte en Heino. Leden van Vital Centre betalen 75 euro en niet-leden betalen 100 euro. Dat is inclusief een goodieback ter waarde van 50 euro. Alle deelnemers kunnen na afloop gebruik maken van het verwarmde zwembad en de sauna. Naast deze opstap basis loopgroep heeft Vital Centre ook verschillende recreatieve groepen en een wedstrijd loopgroep dus voor ieder wat wils. Voor meer informatie ga dan naar staging2.vitalcentre.nl of download de nieuwe gratis Vital app

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.