cursus bijenhouden bij bijenvereniging heino

Bijenhouden. Iets voor u?

De Bijenvereniging Heino en omstreken heeft het plan om bij voldoende deelname weer een Basiscursus Bijenhouden te geven

Wanneer u geïnteresseerd bent in het leven van bijen en geboeid wordt door bloemen en planten in uw eigen omgeving of van honing houdt is het houden van bijen ook voor u een hobby die u dichter tot de natuur brengt. Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen. Het doel van de Basiscursus Bijenhouden is om mensen die geïnteresseerd zijn in honingbijen te leren verantwoord met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen.

In de maanden februari en maart worden een 3 tal theorie lessen gegeven zodat de basiskennis aanwezig is om te begrijpen wat er tijdens de praktijklessen gedaan wordt. Vanaf april tot en met september worden een tiental praktijklessen gegeven zodat een goed beeld ontstaat wat er voor nodig is een bijenvolk een jaarrond te verzorgen. We beginnen met het kennismaken met het bijenvolk. Herkennen van het broed, voedselvoorraad, gezondheid van het bijenvolk en het verschil zien tussen een werkbij, een dar (mannetje), en de koningin. Het oogsten van honing, de verwerking van oude raten tot bruikbare bijenwas. We sluiten de praktijklessen af met het winter klaar maken van de volken zodat ze goed de winter kunnen overleven.

In oktober volgen dan nog een drietal theorielessen inclusief examen. waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd. Tijdens het jaar waarin u de cursus volgt krijgt u gratis het lidmaatschap van de NBV aangeboden en ontvangt u acht keer per jaar het blad Bijenhouden.

De kosten bedragen € 150,00 inclusief lesmateriaal (theorie), examen, koffie en thee en een bijenvolkje

Uitgebreide informatie, zoals de datums en tijdstippen waarop les wordt gegeven, en wat u verder nog nodig heeft om de lessen te kunnen volgen, is op te vragen bij de onze leraarbijenteelt: Mannie Weertman E.mail m.weertman@gmail.com U bent pas definitief ingeschreven als wij het lesgeld op de bankrekening van de Imkervereniging Heino en omstreken hebben ontvangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.