boeren rennen voor kinderen in uganda

Tien agrariërs (negen melkveehouders en een loonwerker uit Salland en de Achterhoek) hebben op zondag 29 december met de zeer geslaagde 10 kilometer Brink tot Brinkloop meegedaan en daarmee ruim 4.400 euro extra bij elkaar gelopen voor het goede doel van deze loop: het project “Child to farmers” van de stichting Kinderen van Uganda.

Met het sponsorgeld wordt kinderen in het arme plattelandsgebied Kibinge in Uganda een praktische landbouwopleiding geboden, zodat ze met voldoende kennis en kunde als boer aan de slag kunnen en daarmee de voedselzekerheid in het hele gebied kunnen verbeteren.

“Ongelooflijk hoe de agrarische sector dit doel heeft omarmd” aldus de rennende agrariërs. “Naast donaties van familie en vrienden en veel leveranciers van onze bedrijven, hebben we ook veel mogen ontvangen van onze collega-melkveehouders en overige agrarische bedrijven. Mooi om te zien dat iedereen in de agrarische sector inziet hoe belangrijk goed landbouwonderwijs en voedselproductie is!”

De cheque werd na afloop van de wedstrijd samen met de cheque van de overige lopers van de Brink tot Brinkloop (die ook een mooie 1.200 euro bedroeg) overhandigd aan het bestuur van de Stichting Kinderen van Uganda. Alle bestuursleden waren zeer enthousiast over de actie en het resultaat. Bestuurslid Beppie Koeslag: “Wat een fantastisch resultaat, ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het bedrag zag. De praktijklessen in landbouw en dierenverzorging aan de kinderen in Uganda kan met deze fantastische opbrengst verder voort worden gezet“

Dat de agrariërs over een goede basisconditie beschikken hebben de tien agrariërs overigens ook bewezen, allemaal binnen het uur de finish gepasseerd en de twee teams zijn als elfde en twaalfde geëindigd bij de bedrijvenloop (van de dertig deelnemende teams). “Niet slecht, aangezien het grootste deel van de groep geen reguliere hardlopers zijn!” Voor een fotoverslag, zie staging2.loeigoeiekoeien.nl tabblad farmers to children.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.