boerdijk nog steeds verliefd op haar tivoli

Willemien stond zelf jarenlang in de keuken en vond dat Tivoli de uitgelezen plek was om een goede ambachtelijke keuken te herbergen. Onder haar leiding werd er een nieuw keukenteam samengesteld en werd het restaurant bekend om de goede kwaliteit en de zeer ruime porties, met een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Maar wel een restaurant dat ook gebruikt kan worden voor borrels en zakelijke of informele bijeenkomsten. Tivoli werd, en wordt nog steeds door sommige mensen geassocieerd met motorrijders.

“Natuurlijk zijn er banden met het motormuseum, maar het is nu echt een familierestaurant. Hier komen mensen van allerlei pluimage. Zakenmensen, gezinnen, BN’ers, toeristen ,en natuurlijk zijn ook motorrijders van harte welkom. Maar dat imago van de ruige biker is niet terecht. De meesten zijn gewoon keurige familiemensen,” stelt Boerdijk. Ze combineert de restaurantfunctie met de inmiddels bekende live-muziekavonden die vaak in het teken staan van bekende artiesten of de blues(rock).

“Want muziek hoort bij Tivoli en bij mij”, zo zegt ze. En daarmee wil ze in de komende periode ook verder gaan. Maar er zijn ook nieuwe plannen. Vanaf februari is er bijvoorbeeld elke tweede zondag van de maandag een ‘all you can eat’-buffet. “Ik wil kijken of er belangstelling voor is, om reden dat we altijd heel goeie reacties krijgen op de buffetten tijdens partijen. Voor 24,75 euro per persoon (exclusief de drankjes) mogen de gasten tussen 16.00 en 20.00 uur 2,5 uur aanschuiven.” Daarnaast wil ze de vergader/conferentieruimte boven het restaurant beter profileren.

Willemien had vanaf het begin een duidelijk plan van aanpak. Er was veel onderhoud te doen, en ik had allerlei ideeën voor de verschillende ruimtes, zowel binnen als buiten Zo zijn er verschillende ruimtes die een nieuwe invulling hebben gekregen, waaronder de bovenverdieping.

Deze heeft een eigen bar, buffetruimte, toiletgroep en dakterras. En is uitermate geschikt voor vergaderingen, workshops, lezingen en kleine besloten partijtjes tot ongeveer 25 personen. “Dat werd mijn 5-jaren plan, en de meeste van deze doelen heb ik behaald. Zelfs de tuin, waar ik op verschillende plaatsen exotische planten heb geplant, en waar in de afgelopen herfst maar liefst 1500 vaste planten een plekje in de verschillende borders hebben gekregen. Het wordt een spannend voorjaar als alles gaat groeien, en de plekken opvullen waar nog wat ontbreekt. Ik heb de eerste 5 jaar alles wat mogelijk was geinvesteerd in het bedrijf, en hoop dat wij, en ook onze gewaardeerde gasten, daar de komende jaren de vruchten van kunnen plukken.”

Maar het was geen gemakkelijke periode. Een van de redenen dat Willemien afscheid wilde nemen van de horeca, waren de lange werkweken. En die maakte ze bij Tivoli opnieuw. “Een privéleven heb ik nauwelijks”, zegt ze. En dan barstte ook nog de crisis in alle hevigheid los, een crisis die vrijwel alle horecagelegenheden hebben gemerkt. “Maar ik ben trots op hetgeen ik samen met mijn medewerkers heb bereikt. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe trots ik ben op mijn TOPteam…Zonder hen was dit alles niet gelukt..Ze gaan voor mij door het vuur, en dat is wederzijds. Zo onderhand wordt het ook tijd om naar de toekomst te kijken. Ik ben al bijna 60 en hoop de komende jaren wat vaker een dagje vrij te nemen. Ik wil te zijner tijd een opvolger die volledig achter het huidige concept staat, iemand die hetzelfde gevoel heeft bij Tivoli als ik.

“Wat mij zo aanspreekt in het vak? Ik ben een echte gastvrouw. Een mensen-mens. Ik vind niets leuker dan mijn gasten een mooi dag te bezorgen. Daar ben ik ook vreselijk perfectionistisch in. En Tivoli vormt een prachtige setting daarvoor. Met mijn team heb ik hard aan de weg getimmerd, gezorgd voor een goed product waar ik echt achter kan staan. De gasten hebben ons hun vertrouwen gegeven en dat hebben we niet beschaamd. Nog elke week komen hier meerdere mensen uit de buurt binnen die er nog niet eerder binnen zijn geweest. Dan krijg ik alleen maar goede reacties. Zo van ‘wow, wat prachtig hier!’ Dat zijn voor mij de hoogtepunten.Het allermooiste compliment in deze jaren kwam van een oude heer, hij zei: ik heb Tivoli altijd al mooi gevonden, maar dankzij jou heeft het nu ook een ziel…Kippevel kreeg ik, geweldig. En daarom ben ik ervan overtuigd dat er nog veel meer mensen hun weg zullen vinden naar Tivoli”

Activiteiten en acties

Willemien lanceert tal van acties en activiteiten ter ere van haar eerste lustrum als exploitant van Taveerne Tivoli. Op zaterdag 25 januari is er een open dag met live muziek. Van 11.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen. Hapjes en drankjes staan klaar.

Iedereen die die dag een partij boekt bij Tivoli voor 2014 krijgt daarop tien procent korting. Op vrijdag 24 januari is er een feestelijke bijeenkomst voor alle vaste gasten en iedereen die in de afgelopen vijf jaar een feest bij Tivoli heeft gehouden. Geen uitnodiging ontvangen, maar wel van toepassing? U bent van harte welkom. Gedurende februari is er een speciale bonnenactie. Bij inlevering van de bon krijgt men van maandag t/m vrijdag 5 euro korting op een driegangen menu (22,50 euro in plaats van 27,50 euro). In maart krijgen alle gasten die een driegangen menu voor minimaal vier personen bestellen een fles wijn aangeboden.

Meer foto's