biljartverening bezorgd om plannen tijenraan

Biljartclub BC Raalte 90 is niet blij met de plannen van de gemeente Raalte om de biljartruimte in het nieuwe Tijenraan kleiner te maken dan hij nu is. In de plannen is 100 vierkante meter ingeruimd voor de biljartclub, terwijl de vereniging nu de beschikking over 165 vierkante meter heeft.

De zorgen van de vereniging zijn voor gemeenteraadslid Egbert den Daas reden om in de pen te klimmen. Hij schreef het college van B&W een brief. “Momenteel heeft de vereniging de beschikking over 165 vierkante meter. Deze ruimte is op eigen kosten ingericht en er staan 5 biljarttafels. Indien men met 100 vierkante meter genoegen moet nemen, betekent dit dat men nog maar 3 biljarttafels kan plaatsen. Dit is te weinig om de leden te kunnen bedienen en het bestuur verwacht dan ook lange wachttijden,” stelt Den Daas.

Ook moet BC Raalte 90 in het nieuwe Tijenraan diep in de buidel tasten: “De contributie zal bovendien ook fors moeten stijgen. De huurprijs zal stijgen tot 5000 euro per jaar voor 100 vierkante meter. De huurprijs was 4600 euro voor 165 vierkante meter. Hierdoor verwacht men de er leden zullen afhaken en men vreest dan ook voor het voortbestaan van deze bloeiende vereniging,” schrijft Den Daas.

Het raadslid ging in gesprek met de club. “Uit het gesprek bleek mij dat men teleurgesteld is in de handelswijze van het college .Ik kan mij deze teleurstelling goed voorstellen. De vereniging zet met hun competitie Raalte op de kaart en vervult met het recreatieve biljarten een belangrijke sociale functie met name voor ouderen. Als dank wordt men door de handelswijze van het college in hun voortbestaan bedreigd. Ik vind dit ongehoord en wil graag opheldering over de gang van zaken,” betitelt Den Daas.

“Graag wil ik weten waarom het college geen overleg heeft gehad met de vereniging over de drastische verkleining van de accommodatie in het Nieuwe Tijenraan. Waarom wordt de vereniging zonder overleg zo’n draconische huurverhoging opgelegd? Is de verantwoordelijk wethouder alsnog bereid in overleg te treden en gezamenlijk met de vereniging tot acceptabele oplossing te komen?” vraagt Den Daas aan het college.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.