atbers opgelet beltetocht op 26 januari

Al voor de zesde keer houden wielervereniging CRT Raalte en de Activiteitencommissie van Sportvereniging Nieuw Heeten de Beltetocht. De ATB-toertocht was in 2012 een succes: ruim 500 deelnemers waagden zich aan de afwisselende toertocht over de Sallandse Heuvelrug. In 2013 werd de tocht vanwege winterse omstandigheden afgelast.

Dit jaar kunnen de ATB-ers opnieuw kiezen uit twee afstanden: 35 en 50 km. De start is vanaf sportpark De Belte in Nieuw Heeten, inschrijving tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Inschrijfkosten zijn 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor alle andere deelnemers. Jeugd krijgt 2 euro korting.

De Beltetocht kent een afwisselend parcours met veel single-tracks in het gebied rond Hellendoorn. Vooral de extra lus van de 50 km. kent een uitdagend traject, dat de geoefende ATB-ers zal aanspreken. Als extra heeft de organisatie dit jaar een aantal zeer technische stukken in het parcours opgenomen (de minder geoefende deelnemers kunnen deze ook overslaan). Het parcours wordt dit jaar andersom gefietst, waarbij het Holtense deel langs het Paltheslot eerst wordt gereden.

Voor de jeugd (vanaf 10 jaar) is er de mogelijkheid om onder begeleiding een flink deel van de tocht te rijden. CRT Raalte zorgt voor begeleiders. De start van deze groep is om 9.30 uur; aanmelden kan tot 9.15 uur.

De organisatie van de Beltetocht is mogelijk dankzij de medewerking van een flink aantal vrijwilligers, grondeigenaren en sponsoren. Een deel van de tocht is alleen op deze dag toegankelijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.