Home / archiefcentraal / anneke wieringa koninklijk onderscheiden

anneke wieringa koninklijk onderscheiden

Anneke Wieringa uit Broekland is vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden. Wieringa is sinds 1999 pleegouder bij Trias Jeugdhulp (voorheen Voorziening Pleegzorg Overijssel). Ze heeft in de afgelopen 15 jaar samen met haar partner een ‘imposante pleegzorgcarrière’ opgebouwd.

Zij hebben ongeveer 50 kinderen van alle leeftijden tijdelijk of voor langere tijd in hun gezin opgevangen. De kinderen die niet meer bij hen wonen, komen regelmatig een weekend terug.

Daarnaast Wieringa zij op als ambassadeur van de pleegzorg. Ze spreekt regelmatig grote groepen aspirant-pleegouders toe om te vertellen hoe de praktijk van de pleegzorg er uitziet. Ook leidt zij nieuwe pleegouders op. Naast deze activiteiten is ze collectant en bloeddonor.

Wieringa was vrijdag met een smoes naar het gemeentehuis van Raalte gelokt. Eigenlijk zou ze een gesprek met wethouder Hiemstra hebben om te vertellen over de pleegzorg. De verrassing was groot toen bleek dat dat een list was.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.